· · Komentari: 0

Nega kože lica tokom hladnih dana: Koje rutine treba da promenimo

Želite da promenite svoju rutinu nege kože uoči predstojeće zime? Stručnjaci imaju najbolji savet za vas!

1668603919_shutterstock_564569767.jpg
Foto: Shutterstock

Ako osećate da je svaki put kada se zima približava vaša koža pod stresom zbog hladnog vremena i oštrih promena temperature, na pravom ste mestu. Suvoj koži koja je sklona iritaciji, potrebna je prava rutina da biste zadržali elastičnosti kože i sjaj. Kako se možete boriti protiv sezonskih fluktuacija kože?

Prvi korak je da popravite svoju zimsku rutinu nege kože. To ne znači da morate da promenite sve proizvode koje već imate u svom ormariću, već samo napravite male izmene kako biste poboljšali prirodnu odbranu vaše kože, ostavljajući je da izgleda zdravo uoči zime.

Koje sastojke treba da ubacite u svoju rutinu?

Čitanje etikete sa sastojcima svakog proizvoda može vam pomoći da shvatite da li je zaista određeni proizvod prikladan za vaš tip kože i za godišnje doba. „Sastojci koje vaša koža želi zimi uključuju hranljive omega 3 i omega 6 masne kiseline, ceramidi, nar i skvalen“, kaže dermatolog. Ali nije vam potrebna diploma dermatologa da biste shvatili koji proizvodi za zimsku negu kože su pravi za vas. Fokusirajte se na sprečavanje dehidracije. To možete učiniti jednostavnim korišćenjem blagog sredstva za čišćenje, hidratantnog seruma, a zatim čestim nanošenjem hidratantne kreme.

Pročitajhte još: Najbolji način da nanesete hajlajter: Ako ste početnik ovo treba da bude prvi korak

Zašto se zimi na licu ili vratu pojavljuju akne?

Mnoge žene razviju akne oko vilice i vrata tokom zimskih meseci, a to je obično zbog prljavih šalova, kragni i rolki koje stalno dodiruju naše lice. Potrudite se da ih redovno perete. Ako vidite šminku oko kragne svoje jakne, dobra je ideja da je očistite.

Prava nega kože za zimu

Bez obzira na tip kože, zamolili smo stručnjake da preporuče osnovne sastojke za zimsku negu kože kako bismo zaštitili i nahranili našu kožu tokom cele zime. Podrazumeva se da beaity rutinu počinjete pravilnim čišćenjem lica ujutru. Bakterije i klice koje su se tokom noći nakupile na licu, sa vaše kose ili jastuka, moraju da odu, pa će dobro sredstvo za čišćenje stvoriti osnovu za ostale  proizvode za negu kože.

Pročitajte još: Devojka je pronašla jednostavan način da uvije kosu: Ovaj predmet svi imamo kod kuće (VIDEO)

Zatim na scenu stupa hidratantna krema koju smo izabrali (uvek prema tipu kože). Moramo uključiti i dubinske hidratantne maske, najmanje dva puta nedeljno. Štaviše, pošto je koža oko očiju osetljivija od ostatka lica, neophodna je upotreba specijalizovanog proizvoda. Opet, biramo kremu na osnovu našeg tipa kože. Pored kreme koja neguje nežnu kožu oko očiju, serum ima pođednako važno mesto u našoj zimskoj rutini jer se bori protiv suvoće kože.

Poslednji i najneophodniji korak je nanošenje SPF kreme kako bismo zaštitili kožu od "skrivenih" sunčevih zraka. Naravno, ako želite u isto vreme i pokrivenost, investirajte u toniranu kremu za sunčanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.