Loptice od belog mesa filovane pečurkama i pirinčem: Brz i vrlo jednostavan recept koji uspeva i početnicima u kuhinji (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

14. 01. 2023. 000000 18:00

Foto: Youtube/printscreen/ KAZAN

Ako nemate puno vremena ili ste početnik u kuhinji, ovaj recept je idealan za vas. Preukusno i vrlo jednostavno za pripremu, ovo jelo dopašće se svim ukućanima.

Sastojci:

  • 400 g pečuraka
  • 1 crni luk 
  • 600 gr belog mesa
  • 120 gr tvrdog sira 
  • pirinač
  • majonez

Pročitajte još: Neodoljiva poslastica koju će svi obožavati: Kolač sa makom i jogurtom preliven čokoladom - Jednostavan i brz za pripremu (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Iseckajte pečurke, propržite ih, pa dodajte iseckani crni luk. Meso isecite na šnicle, pa izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite.
  2. Meso poređajte u manju posudu tako da obložite dno i ivice, ostavite da malo viri spolja.
  3. Dodajte malo rendanog sira, pa onda fil od pečuraka. Preko stavite prethodno skuvani pirinač i zatvorite meso spoljnim ivicama.
  4. Pleh obložite papirom za pečenje i malo nauljite. Meso poređajte tako što ćete okrenuti posudu da meso "ispadne".
  5. Premažite majonezom, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Potom, pospite rendanim sirom i pecite još 10-15 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU