Oglas
· · Komentari: 0

Neodoljiva poslastica koju će svi obožavati: Kolač sa makom i jogurtom preliven čokoladom - Jednostavan i brz za pripremu (RECEPT/VIDEO)

Obradutje ukućane savršenom poslasticom

1673684336_kolacsamakom.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za poslasticu koju morate probati već danas - spoj ukusa koji vas neće ostaviti ravnodušnim.


Potrebno je:

  • 2 jogurta 400 ml
  • brašno (2 čaše jogurte, ne pune do brha)
  • 1 čaša griza
  • pola čaše šećera
  • pola čase ulja
  • 100 gr maka
  • 1 prašak za peciva
  • 1 vanilin šećer
  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja

Pročitajte još: Evo kako da prepoznate da li ste uzeli PRAVI CRNI HLEB: Potrebna vam je samo čaša vode

Priprema:

  1. U činiju sipati jogurt, pa dodati sve navedene sastojke, lagano i dobro izmešajte i sipajte u okrugli pleh (28 sm) koji ste pouljili i pobrašnjivili ili stavili kuvarski papir.
  2. Protresite da se masa izjednači po plehu, pa stavite da se peče na 180 stepeni 40 minuta, dok ne porumeni i odvoji se od pleha. Vruć kolač prelite glazurom od čokolade i pustite da se sasvim ohladi pa ga isecite na štangle..

Napomena: 
Čaše od  jogurta nemojte puniti sa brašnom i grizom do do vrha već samo do venca, a ako Vam ne bude onako ređe dodajte malo mleka...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas