Specijalitet iz baka Jeline kuhinje: Krompir sa mesom i pirinčem osvojiće vas na prvi zalogaj (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

15. 01. 2023. 000000 11:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za specijalitet kom nećete moći da odolite. Neodoljiva kombinacija ukusa dopašće vam se na prvi zalogaj.

Potrebno je:

  • 600 gr krompira
  • 250-300 gr mlevenog mesa
  • 1 rendana šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • mleveni biber
  • 3 kašike pirinča
  • 1 kašičica začina
  • ulje
  • 3 jaja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 200ml mleka
  • 100 gr suve slanine (po želji)

Pročitajte još: Loptice od belog mesa filovane pečurkama i pirinčem: Brz i vrlo jednostavan recept koji uspeva i početnicima u kuhinji (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Propržiti seckan crni luk, malo suve seckane slanine, rendanu šargarepu pa dodati mleveno meso. Kad se uprži dodati papriku, seckan beli luk,bibr mleveni pirinac, začin, jaje. Sve izmešati
  2. Tepsiju podmazati, pa na dno poređati pola krompira na kolutove. Sipati nadev, pa drugu polovinu krompira.
  3. Umutiti jaja, kiselu pavlaku i mleko, pa preliti odozgo (slaninu dodajte po želji). Peći na 200 stepeni 50 minuta.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU