Vodite računa o ishrani i pijete mnogo vode ali NE GUBITE KILOGRAME? Ovo je 6 potencijalnih razloga

Kristina Malešević

01. 03. 2023. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

1. Birate proizvode bez glutena

Uz sve prednosti dijete bez glutena, pogodna je samo za one koji zaista imaju netoleranciju na gluten. Ako vam to odgovara, imajte na umu da proizvodi bez glutena koriste visoko rafinisane šećere, a kao rezultat toga, dobijate više kalorija od činjenice da proizvodi sadrže više šećera.

2. Birate hranu sa niskim sadržajem masti

Ista priča. Da bi hrana sa niskim sadržajem masti bila barem jestiva, proizvođači joj dodaju mnogo više šećera nego običnu hranu.

3. Koristite zaslađivače

Soda "nula kalorija", umesto šećera u kafi - tableta aspartama. Kalorije su 0, ali telo ne pravi razliku između šećera i zaslađivača i proizvodi insulin na signal slatke hrane ispred vas. Proizvedeni insulin se pretvara u glikogen, koji se zauzvrat pretvara u masti. Standardna mast.

4. Za doručak jedete ugljene hidrate

Žitarice, kaša, žitni hleb - sve je to zdravo i ukusno, ali ne za doručak. Naučnici se jednoglasno slažu da u cilju gubitka težine doručak treba da bude isključivo proteinski. Za varenje proteina potrebno je mnogo energije i vremena, a duže se osećate siti.

5. Jedete malo i često

Tako je vaše telo stalno sito i zaboravljate šta je osećaj gladi. U međuvremenu, on vam omogućava da regulišete unos hrane u skladu sa potrebama tela. Kada jedete po rasporedu, jedete više nego što biste mogli.

6. Jedete soju

Ili pijete sojino mleko, jednom rečju, konzumirate ovaj proizvod u bilo kom njegovom obliku. Soja sadrži fitohormone slične estrogenu, ženskom polnom hormonu. NJegov višak telo doživljava kao signal za nakupljanje masti!