· · Komentara: 0
GRICKALICE

Dijetalni ČIPS za mršavljenje - da li je ovo moguće? Da i veoma je ZDRAV!

Napravite sami čips od krušaka, spanaća, jabuka, šargarepe, cvekle...

1597140091_Dijeta.png
Foto: Depozitfoto

Moguće, ako pravite ga sami od svežeg voća i povrća. Za razliku od industrijskih grickalica domaći čips ne podstiče gojaznost nego naprotiv - pomaže da se rešite viška kilograma. On sadrži minimum kalorija i maksimum vitamina i minerala.

Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo ŠTA TO ZNAČI (FOTO)

Pročitajte još: Rigorozna je i SUROVA, ali efikasna: Spas je u VOJNIČKOJ dijeti!

Možete da ga grickate gde god poželite - na poslu, tokom šetnje ili ispred televizora. Ovo je savršena užina i za decu, i za odrasle - zdrava, ukusna i uopšte nije skupa.

Čips od bundeve, cvekle i šargarepe

Isecite bundevu, cveklu ili šargarepu na što tanje kolutove (debljine 1-2 mm) pomoću noža za guljenje krompira. Stavite kolutove u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte kolutove uljem i dodajte začine - so, biber, origano, muskatni orah itd.

Isecite na tanke kolutiće voće i povrće i poprskajte uljem.

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-25 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite dok čips ne postane hrskav.

Pročitajte još: U jednom od omiljenih letovališta Srba ako ispoštujete OVAJ USLOV, rezervacija će biti JEFTINIJA

Čips od kruške i jabuke

Ogulite jabuke i kruške, izvadite sredinu sa košticama i isecite voće na tanke kolutove. Stavite u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte cimet, muskatni orah ili druge začine.

Čips se peče oko 20 minuta, pa okrenite voće.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-30 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite još 20 min.

Pročitajte još: Posle ovih biljnih napitaka IZGUBIĆETE STOMAK i "osušiće" se masne naslage

Čips od spanaća

Operite i osušite listove spanaća. Stavite ih u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte so, biber i bosiljak. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pecite čips tokom 7 min. Izvadite pleh. Sačekajte da se čips ohladi, zatim pažljivo odvojte ga od papira.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.