Čarobna ČUPAVA ČOKOLADNA PITA: Spoj kremastih ukusa i jedinstvene arome (RECEPT/FOTO)

Kristina Malešević

01. 03. 2023. 000000 15:00

Foto: Instagram/tigerlilly47

Čupava čokoladna pita spoj je čokoladnog testa i kremaste sredine. Ovo je kolač koji možete poneti u goste ili napraviti za svoje ukućane, kako god uživaćete.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Sastojci za čokoladnu koru:

  • 400 grama brašna
  • 200 grama maslaca 
  • 160 grama šećera
  • 50 grama kakao praha
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 3 kašičice praška za pecivo

Sastojci za krem od sira:

  • 500 grama svežeg sira
  • 200 grama šećera
  • 100 grama maslaca
  • 3 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 1 puding od vanile

Priprema:

Za testo u činiji pomešajte brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte umućeno jaje i na listiće narezan hladni maslac pa umesite glatko testo. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Dok se testo hladi napravite nadev: jaja i obe vrste šećera miksajte dok ne dobijete svetlu smesu. Zatim dodajte u tankom mlazu rastopljeni maslac, promiksajte na kratko, pa na kraju dodajte puding, semenke vanile i svežisir. Sve dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili.

Kalup za torte prečnika 24-26 centimetara premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Ohladeno testo podelite na jedan veći i jedan manji deo. Manji deo zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač, a veći deo utisnite u kalup za torte formirajući dno i stranice jednake debljine. Na pripremljeno testo sipajte nadev od sira preko koga ravnomerno naribajte manji deo testa.

Kolač pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 60-65 minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU