Nutricionistkinja Solomatina UPOZORAVA: Evo koliko USKRŠNJIH KOLAČA sme pojesti zdrava osoba

Kristina Malešević

16. 04. 2023. 000000 13:30

Foto: Shutterstock

Nutricionista Elena Solomatina preporučila je da se u proseku pojede 100 grama uskršnjih slatkih kolača.

- Sve zavisi od individualnih karakteristika čoveka, važno je znati da postoje visokokalorični i niskokalorični kolači. U proseku, za zdravu osobu vredi pojesti prilično malo, oko 100 grama uskršnjih kolačića. Kada birate desert, morate obratiti pažnju na njegov sastav - rekla je Solomatina.

Pročitajte još: Trebalo bi da naučite da ĆUTITE O OVIH 5 STVARI - odmah će vam krenuti u životu

Istovremeno, prema rečima stručnjaka, uskršnji kolači ne bi trebalo da sadrže margarin, hidrogenizovane biljne masti, palmino ulje i ukuse.

Nutricionista Aleksej Kabanov je takođe preporučio da budete oprezni kada jedete uskršnje kolače i da znate kada da prestanete. Preporučio je konzumaciju 1-2 komada ovog deserta, jer velika količina ove poslastice predstavlja veliko opterećenje za organizam, a posebno za jetru, posebno posle posta.

- Zloupotreba bogatih peciva može dovesti do skupa viška kilograma i opšteg pogoršanja blagostanja - objašnjava ovaj stručnjak.

Ranije je nutricionista Natalija Denisova rekla da oni koji poste ne bi trebalo odmah da nasrću na veliki broj proizvoda. To može dovesti do neprijatnih posledica jer pankreas možda neće moći da se sa tim nosi.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU