Jednostavan način da uklonite ŽUTE MRLJE od znoja sa odeće

Kristina Malešević

02. 06. 2023. 000000 08:20

Foto: Shutterstock

Prvo, svetlu i belu odeću ne treba nositi više od jednom tokom letnjih dana. Skinite je uveče i operite, najbolje odmah. Ili, u najmanju ruku, isperite. A ako nađete snage da zapenite svoje pazuhe sapunom za pranje veša pre ispiranja, to je generalno idealno. Što brže isperete znoj, manje su šanse da se upije u tkaninu.

Drugo, obratite pažnju na sastav vašeg dezodoransa. Ako sadrži aluminijum, onda reaguje sa znojem, pa se formiraju žute mrlje, koje se u budućnosti teško mogu osloboditi. Ipak postoje neke metode koje vam mogu pomoći u uklanjanju starih žutih mrlja sa odeće.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Metod 1: Pomešajte 1/2 kašičice deterdženta za veš sa 1/4 šolje stonog sirćeta i 1/4 šolje hladne vode. Nanesite na pazuhe pet minuta, a zatim operite kao i obično.

Metod 2: Običan aspirin je takođe dobar za uklanjanje mrlja od znoja. Uzimamo dve tablete i oklagijom ih sameljemo u prah. Razblažite suvu smešu u 100 ml tople vode. Zatim propisno namažemo mrlju ovim rastvorom. Dajemo 5-10 minuta rastvoru da deluje. Nakon ove procedure, vredi oprati stvar kako bi se konačno oslobodili tragova znoja na odeći.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU