Oglas
· · Komentari: 0
STOPALA

ZNOJENJE STOPALA: Tri recepta koja će vas SPASITI od NEUGODNIH MIRISA

Tri kupke za rešenje problema.

1602074655_Depositphotos_1534289_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Leto je prošlo i hladniji dani su uveliko počeli. Ali uprkos tome i dalje vodimo bitku sa preteranim znojenjem stopala i neugodnim mirisima koji se nezaustavljivo šire.

Osvežavajuća kupka sa jabukovim sirćetom i par kapi eteričnog ulja agruma smanjiće znojenje stopala.

Čiste noge su prva odbrana od neugodnih mirisa. Ako i nakon dobrog pranja s antibakterijskim sapunom i vodom i dalje osećate neugodne mirise priredite sebi ove vrlo jednostavne kupke:

1. Kupka od jabukovog sirćeta

Pomešajte pola šoljice jabukog sirćeta sa dve litre tople vode, pa u ovom rastvoru "odmarajte" stopala barem jednom dnevno u trajanju od petnaestak minuta.

Pročitajte još: Domaći PILING SA SODOM BIKAROBONOM za negu vaših STOPALA: Napravite sami

Foto: Depozit

2. Kupka od žalfije i ružmarina

Ukoliko želite da sebi pripremite kupku koja će neugodne mirise zameniti poželjnim aromama leta u provrelu vodu (barem dve litre) dodajte kašiku sušenog ružmarina i kašiku-dve sušene žalfije kao da pripremate čaj. Potopite stopala u lavor kad se sastojci prožmu, a voda odgovarajuće ohladi. Uživajte u ovoj kupki minimalno 15 minuta dnevno.

Pročitajte još: Da li ste znali da je ASPIRIN pravi MED i MLEKO za stopala?

3. Kupka od limunovog soka i sode bikarbone

Ugodan miris stopala doneće vam i kupka od citrusa. Pomešajte dve litre tople vode sa 50 grama sode bikarbone i sok jednog isceđenog limuna, pa odmarajte noge u ovoj tečnosti svakoga dana po 15 minuta.

Pročitajte još: Ako vas BOLE STOPALA: 10 vežbi za oporavak SKOČNOG ZGLOBA

SAVET PLUS

Zdrava stopala bez gljivica, koje se često javljaju kao posledica preternog znojenja, imaćete samo ako uspete da izbegnete dodatnu vlagu na nogama. Pre obuvanja obuće nanesite dečji puder na stopala. Dobar uklanjivač vlage je kukuruzni skrob (gustin).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas