Poznati kuvar otkrio TAJNU kuvanja savršene testenine, Italijani BESNI: OVO JE UVREDA (VIDEO)

Jelena Blažić

08. 09. 2020. 000000 18:40

Foto: YouTube printscreen /Gordon Ramsay

Iako je testenina veoma popularna, mnogi od nas koriste metode jednostavnog spremanja jela. Slavni kuvar, odlučio je da podeli nekoliko saveta kako bi dobili savšeno skuvanu testeninu pod nazivom "Al Dente".

Pročitajte još: DžEJMI OLIVER otkrio je TRIK SA LUKOM koji će hrani dati BOLJI UKUS: Jednostavno je i možete probati već danas

- Testenina je sjajna i pokazaću vam sad nekoliko pravila. Sipajte vodu u veliku šerpu, pre nego što spustite testeninu, stavite malo soli, zatim sačekajte da voda proključa, a onda lagano ubacite testeninu u šerpu i polako mešajte. Ukoliko koristite špagete, prvo stavite jedan kraj da omekša, pre nego što ih lagano uvrnete i potpite skorz u vodu - objašnjava slavni kuvar.

Postavite tajmer, a nakon isteka vremena probajte jednu testeninu, kako biste utvrdili da li je gotova. Odnosno to možete osetiti i pod prstima, da li je lepo čvrsta tj. al dente. Zalogaj nije hrskav, već lep i tvrd. Pre nego što iscedite testeninu, još jednom dodajte malo soli, bibera i maslinovog ulja, kako biste sprečili lepljenje za šerpu.

Pročitajte još:  Stručnjaci otkrivaju: Ove NAMIRNICE ne biste trebali da držate u FRIŽIDERU

NJegova metoda ipak se ne sviđa italijanima, koji ovaj način pripreme smatraju vređanjem testenina, jer se u ključalu vodu nikako ne dodaje ulje. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU