Oglas
· · Komentari: 0
spremanje hrane

Ne znate da KUVATE? Pratite ove SAVETE i bićete BOLJI

Ovi korisni saveti će vam pomoći da se lakše snađete u kuhinji, posebno ukoliko ste neiskusni u ovom polju..

1596613010_food-1932466_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Složite namirnice koje vam trebaju

Profesionalni kuvari koriste ovaj sistem – prvo slože sve sastojke iz recepta, delimično ih pripremajući (poput odmeravanja i sečenja) i stavljaju ih blizu. Ovaj sistem je odličan savet za sve domaćice, jer pomaže pri organizaciji. To će vam osigurati da nijedan sastojak niste zaboravili i uštedeće vam vreme.

Pročitajte još: ZLATNA PRAVILA PROFESIONALNIH KUVARA: Šta sve treba da uradite pre nego što počnete da kuvate

Foto: Pixabay

Lepo začinite

So je ključan začin ako želite da vaša hrana bude ukusna. Većina recepata napominje kada treba da se doda so, ali zlatno pravilo je da dodate barem prstohvat ili dva soli kada počnete da kuvate i opet na samom kraju.

Isprobavajte hranu tokom kuvanja kako biste proveravali ukus!

Koristite odgovarajuće posuđe 

Kad u receptu piše da koristite određenu vrstu tiganja, koristite je. Ako imate samo jedan tiganj ili šerpu, bitno je da kupite nekoliko vrsta posuđa koje znate da će vam uvek trebati i tako ćete biti spremni.

Pročitajte još: Danas kupite LUBENICU i napravite čitav RUČAK od JEDNE KRIŠKE (FOTO)

Povrće i meso pre kuvanja osušite 

Ako pečete meso koje je vlažno ono neće biti dobro ukusa i neće se pravilno ispržiti. Meso uvek osušite ubrusom, pa ubacite u tiganj, tepsiju… Isto važi i za povrće.

Nemojte pretrpavati tiganj

Bez obzira da li pečete ili pržite u tiganju (tepsiji, šerpi…), važno je da ih ne pretrpate namirnicama. Dobro je da namirnice imaju prostora da se lepo isprže.

Foto: Pixabay

Bacajte začine koji su izgubili miris

Mleveni začini brzo izgube miris, a samim tim i ukus. Zato ako vaš začin nema nikakav miris možete ga baciti, jer neće dati nikakav ukus jelu.

Proverite da li začini imaju svoj miris pre nego što počnete da ih koristite!

Kako da korica piletine uvek bude hrskava 

Pile obilno posolite i ostavite da stoji nepokriveno u frižideru nekoliko sati pre pečenja. Tako ćete dobiti najhrskaviju kožicu.

Pročitajte još: Niste odmah OPRALI SUDOVE? Evo načina kako da se spasite RIBANJA

Koristite zamrzivač

Već znate da ostatke hrane možete ostaviti u zamrzivaču. Ali napravite mesto u svom zamrzivaču i za zalihe koje će vam olakašti prirpemanje jela. Smrznuti đumbir duže će ostati svež i lakše ćete ga izrendati. Pastu od paradajza, bujone i sosove možete zamrznuti i posle ih samo odmrznuti ako vam zatrebaju za neki recept. Takođe možete zamrznuti testo za kolače i pite, belanca i žumanca i koristiti ih kasnije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas