KARFIOL U TURŠIJI: Idealan RECEPT za sve koji vole HRSKAVO i KISELO!

Jovana Pejinovic

18. 09. 2021. 000000 13:30

FOTO: Depozit

Ni jedno spremanje zimnice ne može da prođe bez karfiola. Ako do sada niste probali ukiseljeni karfiol, vreme je da se iznenadite. Hrskava tekstura i ukus će vas oduševiti.

Pročitajte još: PAPRIKE NA TRI NAČINA: Domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!

Recept za karfiol u turšiji

  • 2,5 kg karfiola
  • 0,5 kg zelenog paradajza
  • 10 zrna bibera ili po ukusu
  • veza peršunovog lista
  • feferona po ukusu

Za presolac je potrebno:

  • 100 gr šećera
  • 70 gr soli
  • 1,5 l vode (obične, nekuvane)
  • 0,5 l alkoholnog sirćeta (9%)
  • prstohvat vinobrana, prstohvat konzervansa

Priprema:

Prvo se pravi presolac. Sjedinite sve sastojke i mešajte dok se so i šećer ne rastope.

Karfiol oprati, odvojiti na cvetiće.

Oprati i zeleni paradajz – ostaviti ga celog ili ako je baš prevelik, prepoloviti.

Na dno čiste, suve tegle staviti peršun, biber u zrnu a zatim ređati karfiol i zeleni paradajz.

Na vrh napunjene tegle staviti pritiskivač a zatim preliti presolcem!

Povezati celofanom i za 10-15  dana karfiol je spreman.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK