Rapsodija ukusa: Kare sa suvim šljivama

Jelena Blažić

29. 10. 2021. 000000 15:00

Foto: Depositphoto

Kombinacija koju ćete sve češće primenjivati u vašoj kuhinji.

Pročitajte još: DORUČAK ZA PAMĆENJE: Šuškavi trouglići sa kiselim kupusom i prazilukom (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je:

1-1,5 kg svinjskog karea u komadu
200 g suvih 
šljiva
50 g omekšalog putera
himalajska so
biber
2 glavice crvenog luka
glavica belog luka
maslinovo ulje
50-100 ml crvenog vina

Priprema

Meso očistite od eventualnih žilica i isecite u obliku velikog pravougaonika, izlupajte ga tučkom, posolite, pobiberite, premažite puterom, zatim stavite grubo mlevene suve šljive, urolajte i vežite kanapom. Tepsiju premažite maslinovim uljem, stavite rolovano meso, poređajte okolo seckani crveni i beli luk, sipajte malo crvenog vina i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 45 minuta. S vremena na vreme okrenite meso i vodite računa da tečnost potpuno ne ispari (po potrebi dodajte još malo vina). Kad meso izvadite iz rerne, prekrijte ga aluminijumskom folijom i ostavite desetak minuta, a onda skinite kanap i isecite rolat na tanke šnite i servirajte uz prilog po želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU