Ovo je njihova TAJNA: Zašto neke žene u PEDESETIM izgledaju dosta MLAĐE?

Aleksandra Kolarevic

10. 12. 2021. 000000 19:00

Foto: Sutterstock

Ako mislite da je za mladalački izgled mnogih žena koje imaju preko 50 godina zaslužan samo hirurg, varate se. Skoro sve žene koje izgledaju mlađe pridržavaju se zdravih navika i obavezne bjuti rutine.

Ovo su cake koje "brišu" godine sa lica i zadržavaju mladalački izgled.

Pročitajte još: NOĆNA nega lica je ponekad važnija od DNEVNE: Nemojte je preskakati

Buđenje

Za pravi početak dana potrebno je posvetiti mali vremena sebi ujutru kad se probudite. Za početak je važno istezanje, a tokom umivanja lagana masaža lica. Ovakvom masažom ćete se razbuditi, i aktiviraćete limfni sistem, ali i poboljšati raspoloženje.

Stoga najvijte alarm deset ili petnaest minuta ranije nego inače, kako biste sve stigli na vreme.

Foto: Sutterstock

Kvalitetne namirnice

Umesto skupih tretmana i krema, bolje je uložiti novac na kvalitetne namirnice, jer zdravlje i lepota dolaze iznutra. Sve što pojedete i popijete, odraziće se na vašu kožu.

Potrebno je unositi dovoljno povrća i namirnica koje obiluju vitaminom A, jer ovaj vitamin značajno utiče na lep izgled kože. Naravno, ne treba zaboraviti ni hidrataciju - započnite dan sa čašom vode, i u toku jednog dana popijte najmalje 1, 5 l vode.

Ukoliko ne unosite dovoljno vode, lice će vam biti umorno i ispijeno, a pojaviće se i podočnjaci.

 

Vitamin C

Pored vitamina A, za mladalački izgled je od izuzetne važnosti i vitamin C. On se bori protiv umornog tena i slobodnih radikala.

Pored toga, vitamin C sitmuliše proizvodnju kolagena i umanjuje pigmentne fleke. Iz tog razloga većina žena bira kreme kojima je glavni sastojak upravo ovaj vitamin.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU