Vilijamovi pokloni Kejt Midlton: Neprocenjivi prsten, Cartier sat i „užasan" poklon (FOTO)

Jovana Pejinovic

10. 01. 2022. 000000 15:00

Foto: Profimedia

Kada se vojvotkinja od Kembridža probudila na svoj 40. rođendan, nadamo se, imala je mnogo lepih poklona za otvaranje. A pošto je 40 godina značajan rođendan, verovatno je da joj je princ Vilijam, zajedno sa njihovo troje dece, dao neke posebne poklone.

Tokom godina, Vilijam je počastio Kejt nekim veoma velikodušnim poklonima od kojih su neki za njega imali ogroman značaj. Ali bio je i jedan nezaboravan trenutak kada rođendanski poklon nije prošao baš najbolje. Evo da pogledamo...

Verenički prsten

Naravno, jedan od najpoznatijih poklona koji je Vilijam poklonio Kejt je njen verenički prsten, koji je nekada pripadao princezi Dajani.

Nakon što je Vilijamov otac princ Čarls zaprosio Dajanu, poklonio joj je prsten Garrard of Mayfair, tadašnjeg krunskog zlatara.

Pročitajte još: Kejt Midlton proslavila 40. rođendan: Prikazala se kao KRALJICA u haljini Aleksandar Mekvina (FOTO)

Nakon što je pregledala zadivljujuću kolekciju, odabrala je prsten od belog zlata sa 14 dijamanata koji okružuju čuveni safir. Veruje se da je u to vreme koštao 28.000 funti (oko 33.000 evra), iako se sada kaže da je neprocenjiv.

Loading...

Nakon Dajanine smrti, kaže se da je prsten dat princu Hariju, dok je Dajanin zlatni Kartijer sat pripao Vilijamu.

U jednoj emisiji, princezin bivši batler Pol Barel objasnio je da je Hari, neposredno pre nego što je Vilijam zaprosio Kejt 2010. godine, ponudio svom bratu priliku da svojoj budućoj nevesti pokloni prsten njihove majke. U dokumentarcu, Pol kaže: „Hari mu je [Vilijamu] rekao: ’Zar ne bi bilo prikladno da ima mamin prsten?“

Pol je dodao o Harijevom „nesebičnom” činu ljubaznosti: „Onda će jednog dana taj prsten sedeti na prestolu Engleske. Hari se odrekao svog dragocenog blaga. Jedinu stvar koju je imao od majke, dao je svom bratu. To je nesebičan, ljubazan čin i upravo takva je bila i Dajana.“

Govoreći u intervjuu koji je najavio njihovu veridbu, Vilijam je otkrio koliko je prsten za njega bio poseban. Rekao je: „To je verenički prsten moje majke. Meni je to veoma posebno, a Kejt je takođe veoma posebna za mene sada. Danas smo sjedinjeni. To je moj način da se uverim da moja majka nije propustila današnji dan.“

Safirne minđuše

Još jedno porodično nasleđe koje je Vilijam poklonio Kejt su safirne minđuše njegove majke. Minđuše su bile među Dajaninim omiljenima i bile su venčani poklon prestolonaslednika Fahda iz Saudijske Arabije.

Loading...

Više puta je primećena kako ih nosi i imaju tamnoplave safire okružene blistavim dijamantima. Veruje se da je Vilijam poklonio minđuše Kejt nakon što je zaprosio, a one su malo izmenjene i sada su u obliku kapljice. Kejt ih je prvi put nosila u javnosti 2019. u poseti muzeju u Dandiju.

Večni prsten

Večni prsten tradicionalno poklanjaju očevi majkama na rođenje deteta. A Vilijam je podržao ovu tradiciju 2014. kada je Kejt poklonio zadivljujući prsten nakon rođenja princa Džordža.

Loading...

Kejt nosi delikatan komad, za koji se kaže da je napravljen od 18-karatnog belog zlata, na istom prstu kao i verenički prsten i burmu.

Zelene minđuše od ametista

Za njihov prvi Božić kao bračni par, Vilijam je Kejt poklonio par zelenih minđuša od ametista. One su od jednog od njenih omiljenih dizajnera, Kiki McDonough.

Loading...

Minđuše su okružene dijamantima i umetnute u žuto zlato od 18 karata, a Kejt ih je prvi put nosila na bogosluženju na Božić 2011. godine.

Cartier sat

U isto vreme kada je Kejt debitovala sa svojim večnim prstenom, kraljevski fanovi su primetili i još jedan novi komad - sat. Smatra se da je to bio poklon od Vilijama za Božić 2013. ili njen rođendan u januaru 2014. - kada je napunila 32 godine.

Loading...

U pitanju je srebrni sat, koji košta hiljade. Cartier sat dodaje dašak elegancije i muškim i ženskim zglobovima.

Prsten od ružičastog zlata

Jedan od posebnih komada iz njihovog udvaranja bio je jednostavan prsten od ružičastog zlata. Ukrašen je biserima i granatima. Nosila ga je na ceremoniji diplomiranja, kojoj su prisustvovali princ Čarls, kao i porodica Midlton.

Loading...

Dvogled

Međutim, čini se da Vilijam nije uvek bio u pravu kada su pokloni u pitanju. Otkrio je ovaj bizaran poklon koji je jednom dao svojoj ženi tokom nastupa u podkastu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU