Da li se JOGA smatra vežbanjem? Ako želite da sagorite kalorije postoji posebna vrsta

Kristina LJubisavljević

04. 02. 2022. 000000 16:30

Foto: Deposit

Joga ne samo da sagoreva kalorije i pokreće mišiće kombinacijom poza za jačanje i istezanje već nas usredsređuje na disanje kako bismo se opustili. Tako da joga je odlična za smanjenje stresa i istezanje mišića.

Ne kvalifikuju se sve vrste joge kao nešto blisko kardio treningu, ali vrste poput vinjasa, snaga i bikram smatraju se umerenom fizičkom aktivnošću jer su fizički izazovne.

Pročitajte još: HALI BERI ovako TRENIRA: Koristi samo peškir, a njen tener dao je svima korisne savete za vežbanje (VIDEO)

Postoji toliko mnogo vrsta joge i moguće je pronaći obaj stil koji je pravi za vas, u zavisnosti od  interesovanja i nivoa kondicije. Takođe možete postepeno povećavati intenzitet tokom vremena. Dodavanje joge u vašu dnevnu rutinu će pođednako koristiti vašem umu i telu.

Vrste joge za sagorevanje kalorija

U zavisnosti od vaših ciljeva, možete odabrati različite nivoe intenziteta joge. Opuštajuća joga kao što su hatha i Iiengar fokusiraju se na disanje i osnovne pokrete, ali drugi oblici joge mogu da vas nateraju da se znojite i da pomognu da dobijete više zategnuto telo.

Ako je vaš cilj da sagorite kalorije i poboljšate izdržljivost, trebalo bi da probate vinjasu. Ovaj trening za celo telo povećava proizvodnju toplote, poboljšava koncentraciju i poboljšava kardiovaskularno zdravlje svojim brzim i kontinuiranim pokretom koji se fokusira na svaki mišić na telu, piše The List.