BAKLAVA PITA SA VIŠNJAMA PRELIVENA SIRUPOM: Neodoljiv spoj omiljenih ukusa (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

23. 02. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stižu nam recepti sa kojima definitivno nema greške.


Potrebno je:

  • Tanke kore
  • 300 gr višanja 
  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 300 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1 limun na krugove

Pročitajte još: OSVOJIĆE SVA VAŠA ČULA: Savršeno kremasta i sočna piletina u umaku od spanaća (RECEPT)

Priprema:

  1. Jaja umutiti sa šećerom dodati griz sa praškom za pecivom jogurt i ulje  i izmešati. Koru premazati većom kašikom jaja,  saviti donji deo pa presaviti gornji deo preko donjeg i premazati  opet malo jaja.   Na početku staviti kašiku višanja i presavijati u trougao. 
  2. Ređati u podmazan pleh. ostatak jaja premazati preko trouglova.
  3. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta . Skuvati šećer sa vodom vanilin šećerom i i 100 ml vode. Kuvati da se ukuva u gust sirup.
  4. Može  hladan sirup preko vruće baklave. Ostaviti da se ohladi i upije. Sladite se...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU