Desert za prefinjene ukuse - rolovana piramida (RECEPT)

Jovana Pejinovic

14. 03. 2022. 000000 08:30

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže predlog za zanimljiv kolač, koji sigurno niste viđali do sada.

Potrebno je: 

300  ml + 4 kašike mleka
2-3 kašike šećera
1 vanilin šećera
100 gr maslaca ili margarina
2 kutije krem štapića
1 list veće oblande

Pročitajte još: RECEPT ZA ĆUROSE: Omiljeni slatkiš Španaca, prave se za čas posla

Priprema:

 Na mokru krpu  staviti oblandu i  uviti u krpu. U mleko staviti šećer, dodati vanilin šećer i staviti na štoret. 

U 1 puding  dodati još jednu kašiku pudinga i  4-5 kašika mleka  razmutiti i zakuvati. 
U vruć  puding  dodati maslac i dobro izjednačiti može mikserom.  

Mokru  oblandu premazati kremome pa  na užem delu redjati rolnice na sledeći način: 

Prvo staviti 4 rolnice i pritisnuti u kremu sa manjim razmakom i to redjati dok može da stane meni je stalo 3 reda jednu iz druge. 

Preko rolnica ide krem pa 3 rolnice, zatim krem pa dve rolmice, krem i jedna rolnica. 

Premažemo sve sa kremom i uvijemo, ostavimo 2 sata u frižideru ili da prenoći.

BONUS VIDEO: