Oglas
· · Komentari: 0
recept

VOĆNA TORTA koja se ne peče: Gotova za deset minuta (RECEPT)

Voćna torta u varijanti kakvu ste do sada imali retku priliku da probate.

1646905483_cake-g3a8ee90bd_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Potpuno je veganska i posna - bez mleka i jaja, a sjajno je što ne sadrži ni brašno i ne peče se. Tajni trik je u agar agar prahu koji voćne sokove i sirupe savršeno zgusne.

Glavna zvezda ove torte su dve izuzetno slasne voćke - breskve i višnje. Kombinacija slatko kiselkastog predstavlja savršen spoj, a šećer vam nije dovoljan. Podloga torta se pravi od mlevenog keksa uz dodatak kakao praha. Pročitajte ceo recept i napravite nešto osvežavajuće i slatko za svoje najdraže!

Pročitajte još: ZA JAČI IMUNITET: Čorbica od brokolija zdrava i jako ukusna (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

  • 1 tegla kompota od breskve
  • 180 g keksa
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2 kađika kakao praha
  • 14 g agar agar praha
  • 200 grama višanja
  • 300 ml soka od višanja

Priprema:

Ubacite u blender keks i miksajte dok ne dobijete peskastu strukturu. Pomešajte keks sa kakom , pa dodajte koksovo ulje. Dobro izmešajte, pa smesu formirajte u biskvit u kalupu od 19 cm. Smesu dobro i ravnomerno rasporedite.

Procedite kompot od breskvi, pa breskve isecite na tanje kriške i poređajte po prvom sloju torte od keksa. Tečnost iz kompota stavite da se zagreje na srednjoj vatri, pa dodajte 7g agar agar praha. Kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne, pa prelijte preko breskvi na torti. Smrznute višnje operite u vodi, pa ostavite da s emalo procede i posuše, pa ih poređajte kao novi sloj na torti.

Pročitajte još: IDEALAN RECEPT AKO IMATE PROBLEMA SA MALOKRVNOŠĆU: Pomoći će vam da popravite krvnu sliku (RECEPT/VIDEO)

Sok od višanja sipajte u šerpu, pa kada s ezagreje dodajte preostalih 7 grama agar agar oraha, mešajte dok s ekuva sve dok se ne zgusne. Prelijte sok od višanja preko poslednjeg sloja torte.

Zatim prekrijte tortu folijom, Preko možete staviti foliju sa mehurićima kkoa bi torta bila dekorisana. Ostavite da odstoji u frižideru oko 30, 40 minuta i poslužite.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas