Oglas
· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

Energični slatkiši za uspešnu radnu nedelju: Pripremite RUM ŠTANGLICE (RECEPT)

Da li postoje ukusniji slatkiši od onih sa kombinacijom ruma i čokolade.

1646782302_rum-stangle.png
Foto: InstagramScreenShot/recepti_za_srecu
Oglas

Čokoladne štanglice sa ukusom ruma vraćaju nas na detinjstvo i one čokoladice u kojima smo uživali u našem odrastanju. Donosimo vam savršen recept koji možete isprobati u svom domu i napraviti ukusne štanglice po meri vih ukućana.

Pročitajte još: "Zatrudnela sam dva puta u 5 dana - moja deca su rođena istog dana, ali nisu blizanci"

Sastojci:

  • 100 garama urmi bez koštice
  • 50 grama suvih šljiva bez koštice
  • 100 grama sirovih badema
  • 50 grama blanširanog kikirikija
  • 2 sirovog kakaa u prahu
  • 1 puna kašičica kokosovog ulja
  • 2 kašike arome ruma
  • 1/4 kašičice muškantnog oraščića
  • 1/4 kašičice cimeta

Sastojci za glazuru:

Pročitajte još: Bio je vrlo drzak i smeo, a uvek je držao do svoje reči: Da li znate ko je bio srpski Robin Hud?

  • 80 grama crne čokolade, 85% kakaao
  • ašičica kokosovog ulja

Priprema štanglica:

U blenderu samleti bademe i kikiriki pa dodati ostale sastojke i sve sjediniti tako da se dobije lepljiva smesa. Ukoliko urme budu suvlje, dodati malo vode da se smesa bolje poveže.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Utisnuti u pravougaoni kalup i ostavite kratko u zamrzivaču da se stegne. Otopiti čokoladu sa kokosovim uljem. Iseći štanglice i preliti pripremljenom glazurom. Ostaviti u frižideru da se glazura stegne.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas