Oglas
· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

Mini fine KROFNICE! Isprobajte provereni recept naših BAKA (RECEPT/FOTO)

Ukoliko nemate ideju za domaće slatkiše donosimo vam tradicionalni recept.

1647124968_krofnice.png
Foto: InstagramScreenShot/kuhinjica_jaca
Oglas

Ovo su fine, vazdušaste i ukusne krofnice sa mirisom na detinjstvo i odrastanje prema tradicionalnom receptu. Brzo se pripremaju, a još bolje je što ne upijaju ulje.

Pročitajte još: Kako da "prevarite" mozak da nauči novi jezik? 3 stvari koje morate da probate

Sastojci za krofnice:

  • 1 jaje
  • 180 mililitara jogurta
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kašike kristal šećera
  • 200 grama glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • ulje da pokrije dno šerpe
  • po želji rendana korica limuna

Priprema krofnica:

U posudu sjediniti jaje, jogurt, vanilin šećeri kristal šećer. Dodajete postepeno brašno i prašak za pecivo, uzmutite. Treba da dobijete finu gustu smesu.

Pročitajte još: Koristite ih svakodnevno, a ne znate da su oni LEGLO zaraze: Ovo su PET najprljavijih mesta u KUHINJI

U dublju šerpu stavite ulje da se zagreje na najjačoj temperaturi, zatim smanjiti malo. Za proveru ulja, ubaciti čačkalicu, ako se prave mehurići, ulje je spremno.

Pročitajte još: "Zbog sigurnosti morao sam da prekinem pevanje": Nikola Rokvić doživeo DRAMU na nastupu (FOTO)

Jednom kašičicom uzimate smesu, a drugom skidate i spuštate u šerpu. Videćete da će se krofnice same okrenuti. Gotove su kad dobiju zlaćkastu boju. Vadite ih rupičastom kašikom i stavljate na ubrus. Kad su se prohladite posipate šećerom u prahu, topingom od čokolade ili jagoda.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas