BRZO I LAKO: Napravite korice za pitu ili pogaču (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

26. 03. 2022. 000000 08:40

Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže nešto drugačiji recept. U pitanju su brze korice za pitu ili pogaču.

Pročitajte još: RECEPT ZA KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK - fini spoj mekog biskvita sa vanila i čokoladnim kremom

Potrebno je: 

250 ml mleka
1 kašičica šećera
20 ml maslinovog ulja + 2 kašike
400 gr brašna
soli

Nadev:

100 gr sira feta
1 jaje
 susam

Priprema:

U sir dodati 1 žumance pa izdrobiti viljuško, žumance ostaviti za premazivanje
U vanglicu sipati mlako mleko izmrviti  kvasac i dodati šeće pa kad nadodje, dodati ulje, brašno i so. 

Dobro izmesiti  testo koje je mekše zato ga najbolje raditi mikserom. Ostaviti da odmori oko 30 minuta. Istresti na sto pa podeliti na tri dela pa rukama oblikovati lopte...pokriti kesom i krpom i odmoriti opet 5-6 minuta. 

Sto podmazati uljem kao i ruke i testo lagani razvijati pritiskajući testo i tanjiti ga do providnosti. Naročito obratiti računa na ivice koje su uvek malo punije. Podeliti razvučeno testo nožemna dva dela šp dužini, pa po širine da dobijemo 9   tanka prozirna lista. 

Krenuti od donjeg dela, levi i desni list prebaciti na sredinu, ubaciti dve kašičice sira pa testo prebaciti na zadnji red. Pokriti sa levim i desnim listom. Redjati u podmazan pleh ili  obložen pek papirom. 

Pročitajte još: POSNE BOLONJEZE: Napravite omiljene špagete i u toku posta!

Preseći svako testo po sreeni i popreko da dobijemo lepe lisnate kocke. Pokriti folijom 20 minuta pa premazati žumancetom i posuti susamom. Stavljamo u vruću rernu koja je zagrejana na 220 stepeni C peći da lepo porumene oko 25 -30 minuta. Pokriti krpom da omeknu i odmore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU