BRZO I JEDNOSTAVNO: Kajgana sa mladim lukom na malo drugačiji način (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

30. 03. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Baka iz Bakine kuhinje zna da većina nas često za doručak bira kajganu, pa zašto je onda ne bismo malo poboljšali? Ovaj recept će vas sigurno oduševiti.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 1 veza mladog crnog luka
  • 1 mala paprika iz zamrzivača
  • 100 ml  mleka
  • 100 ml. jogurta
  • 2 kašike kockice sira
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike griza
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 2 kašika kačkavalja
  • 1/2 praška za pecivo
  • soli bibera
  • malo belog luka po želji može granule

Priprema:

Umutiti jaja mikserom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivom, seckan mladi luk, sir, kačkavalj, ulje, beli luk, mleko i jogurt i sve izjednačiti. 

Pročitajte još: POSNI ČOKOLADNI MAFINI: Predivan ukus kolača bez jaja i mleka moguć je uz ovaj RECEPT

Manju tepsiju ili mafini otvore podmazati uljem i posuti brašnom i sipajte kutlačom. Odozgo možete dodati još malo kockice sira. 

Peći na 220 stepeni C oko 20-25 minuta da zarumene. Vrhunski doručak uz čašu jogurta.