Danas pečemo KROFNE U RERNI: Probajte ovaj neverovatan RECEPT, nema razlike od prženih

Jovana Pejinovic

23. 05. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže predlog za najslađi zalogaj. Ovaj recept za krofne će svakoga oduševiti.

Potrebno je:

  • 200 ml mleka
  • 10 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 400-450 gr brašna
  • malo soli
  • korica limuna

Za nadev:

  • džem, euro krem i sl.
  • prah šećer
  • 1 vanilin šećer

Pročitajte još: Kako ČUVATI PARADAJZ da ne postane BRAŠNAST? Postoje dva GENIJALNA TRIKA za najbolji ukus

Priprema

U mlako mleko izdrobiti  kvasac, pa dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja. Ulje, koricu limuna, brašno i so i zamesiti mekše testo da testo  obraditi da bude glatko. Pokriti da odmori 30 minuta. 

Razviti  testo i vaditi kalupom  krofne pa redjati u pleh. Pokriti krpom da malo porastu. Peći na 180 stepeni C 30 minuta.

Opet ih pokriti da se ohlade pa u sredinu staviti malo djema i posuti prah šećerom. Ja sam od preostalog testa napravila malu štrudlu sa makom.

BONUS VIDEO: