· · Komentara: 0

VARIJANTA ZA TOPLO VREME: Napravite SUPU OD BELOG PASULJA i uživajte u tanjiru punom zdravlja (RECEPT)

Uz pesto preliv, ova supa ima toliko zdravih sastojaka: bademi sa visokim sadržajem esencijalnih masti, vlaknima, belim lukom protiv upale i dosta vitamina. Da ne spominjem da je ukusno

1652783518_pjimage---2022-05-17T112526.854.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub

Svaka porcija sadrži 402 kcal, 13 g proteina, 27 g ugljenih hidrata (od toga 8 g šećera), 24,5 g masti (od toga 3 g zasićenih), 12,5 g vlakana i 1,9 g soli.

Sastojci

Za pesto

  • 25g svežih listova bosiljka
  • po 25g spanaća, potočarke i rukole
  • 25g badema sa kožom, grubo iseckanih
  • ½ čena belog luka, oljuštenog
  • 1 kašičica svežeg limunovog soka
  • 5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • ½ kašičice morske soli u listićima
  • sveže mleveni crni biber

Za supu

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk, tanko narezan
  • 2 štapića celera, tanko isečena
  • 1 tikvica, seckana
  • 2 šargarep , seckane
  • 2 čena belog luka, tanko narezana
  • 800 g pasulja iz konzerve, ocediti i isprati
  • 900ml bujona

Pročitajte još: Dodavanje OVOG sastojka u kajganu čini je savršeno MEKANOM I VAZDUŠASTOM: Ovako dobar RECEPT još niste probali

Priprema

Prvo napravite pesto. Stavite sve sastojke za pesto u procesor za hranu i mešajte dok ne dobijete živopisnu zelenu pastu sa malo hrskanja. Prilagodite začin po ukusu. Ostavite na stranu.

Da biste napravili supu, zagrejte ulje u velikom tiganju ili vatrostalnoj tepsiji i lagano pržite luk, celer, tikvice i šargarepu 10 minuta, povremeno mešajući. Dodajte beli luk i kuvajte još nekoliko sekundi, mešajući.

Sipajte pasulj u šerpu, dodajte bujon i stavite da provri. Kuvajte 5 minuta, a zatim prilagodite začin po ukusu i sipajte u činije.

Na vrh stavite kašike pesta od bosiljka za serviranje.

BONUS VIDEO:

 
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.