Oglas
· · Komentari: 0
kraljevsko jelo

Hedonizam zavijen u lisnato testo: Otkrivamo najbolji recept sa LOSOS VELINGTON

Savršeno kuvan i sočan losos koji leži na podlozi od dinstanog spanaća na belom luku i umotan u zlatno hrskavo i lisnato testo je vrhunac hedonizma koji sebi možete da priuštite

1653060554_salmon-.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/stevescooking
Oglas

Ovo gotovo kraljevsko i praznično jelo oduševiće vašu porodicu i prijatelje. Posle goveđeg "welingtona" koji je oduševio ceo svet, sada na scenu stupa malo modifikovan recept, tako da umesto mesa stavljamo ribu!

Pročitajte još: Recept za pravi RATATULI: Francusko tradicionalno jelo za celu porodicu!

Sastojci: 

2 kašike putera
2 čena belog luka iseckana
½ srednjeg luka seckanog
140g svežeg spanaća
1 kašičica soli , za spanać
1 kašičica bibera , za spanać
⅓ šolje prezle
110g krem sira
¼ šolje seckanog parmezana
1 list lisnatog testa , omekšanog na sobnoj temperaturi
1 file lososa
1 kašičica soli za losos
1 kašičica bibera za losos
1 jaje, umućeno

Priprema:

Zagrejte rernu na 220°C. U tiganju na srednjoj vatri istopite puter. Dodajte luk i beli luk, kuvajte dok ne postane providan. Dodajte spanać, so i biber, kuvajte dok spanać ne omekša. Dodajte prezle, krem sir, parmezan, mešajući dok se smesa ne sjedini. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu. Na dasci za sečenje poravnajte list lisnatog testa. Stavite lososa u sredinu testa i začinite sa obe strane solju i biberom. Stavite nekoliko kašika mešavine spanaća na losos, zaglađujući ga tako da se ne prelije po bokovima. Preklopite ivice lisnatog testa preko lososa i spanaća, počevši sa dužim stranama, a zatim sa kraćim krajevima. Odrežite višak testa sa krajeva. Preokrenite losos umotan u lisnato testo i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Razmućenim jajetom premažite vrh i strane testa. Zarežite vrh testa nožem, sekući plitke dijagonalne linije. Pecite 20-25 minuta, dok testo ne porumeni. Narežite, pa poslužite!
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas