Obogatite trpezu DžEMOM OD RUŽE: Imamo jednostavan, a tako slastan RECEPT

Jovana Pejinovic

24. 05. 2022. 000000 13:30

Foto: Piksabej

Ovaj domaći džem od latica ruže jednostavan je ukusan recept napravljen od latica divlje ruže, savršen za tost, pogačice, peciva ili palačinke, ali i uz sladoled ili kolače. Slatko zadovoljstvo idealno za uživanje u trenutku.

Sastojci

  • 1 ½ kašičice filtrirane vode
  • 2 kašičice latice divljih ruža
  • 2 kašičice šećera
  • 3 kašičice limunovog soka
  • 1 kašičice voćnog pektina

Pročitajte još: RECEPT ZA KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK - fini spoj mekog biskvita sa vanila i čokoladnim kremom

Priprema

Stavite vodu i ruže u lonac. Lagano pirjajte 10 minuta. Dodajte 1 ¾ šećera u latice za pirjanje. Promešajte da se otope kristali šećera. Dodajte sveže isceđeni sok od limuna.

Obratite pažnju na raskošnu živu boju koja se pojavljuje. Pustite na laganoj vatri 10 minuta. U posudi pomešajte preostali šećer i pektin.

Dok mešate džem dodajte mešavinu pektina i šećera posipanjem, kako bi se osiguralo da se pektin sjedini bez da se stegne. Ostavite još 20 minuta. 

Ovo se čuva 2 meseca u frižideru, takođe se lepo zamrzne, a konzerviranje je uvek sjajna opcija.

BONUS VIDEO: