· · Komentari: 0

Kremasta testenina sa parmezanom: Ovi sastojci vode do savšenog ukusa!

Ko još ne voli pastu? Ovo prilično jeftino jelo koje se brzo sprema ima milione obožavaoca širom planete, da mi vam danas otkrivamo jedan interesantan recept

1653126496_alex-motoc-QEbIgaxP7N8-unsplash.jpg
Foto: Piksabej

Međutim, postoje mali trikovi kada je u pitanju kuvanje paste koji mogu da pojačaju ukus vašeg jela i poboljšaju kremastu teksturu. Dodavanje bujona u vašu smesu, sigurno diže ukus vašeg jela na viši nivo! 

Pročitajte još: Hedonizam zavijen u lisnato testo: Otkrivamo najbolji recept sa LOSOS VELINGTON

Sastojci:

  • 2 kašike neslanog putera
  • 4 čena belog luka , mlevenog
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 šolja mleka
  • fetućini pasta
  • so i biber
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike svežeg peršuna , seckanog

Priprema:

Zagrejte neslan puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i kuvajte, često mešajući, dok ne zamiriše, oko 1-2 minuta. Dodajte pileću supu, mleko i fetučini. Začinite solju i biberom. Stavite lonac da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se testenina ne skuva, oko 18-20 minuta. Umešajte parmezan. Ako je smesa previše gusta, dodajte još mleka po potrebi dok se ne postigne željena konzistencija.
Poslužite odmah, a pospite peršunom.
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.