Kako da isečete LUBENICU BEZ NEREDA NA NAJBRŽI NAČIN: Oduševiće vas trik od 20 sekundi

Jelena Knežević

16. 06. 2022. 000000 17:15

Foto: Pexels

Lubenicu skoro svi obožavaju, a letnje vreme ujedno je nam donosi ovo neodoljivo voće. Osim neodoljivog ukusa, ona je veoma  zdrava za naš organizam.

Lubenica predstavlja odličan izvor vitamina C, minerala i svakako vode. Dve kriške lubenice na dnevnoj bazi utiču na povećanje osećaja sitosti i smanjuju efikasno telesnu težinu. Likopen koji se nalazi u lubenici pomaže takođe u smanjenju visokog šećera u krvi (hiperglikemije). Na svakodnevnoj bazi je potrebno da konzumirate jednu do dve kriške lubenice sat vremena pre ručka.

Pročitajte još: Da li vam se zelena salata brzo kvari? Čuvajte je na ovaj način i trajaće i do tri nedelje

Samo jedna porcija je dovoljna da se zadovolji petina potrebe organizma za vitaminom C i A. Osim toga, visok nivo kalijuma reguliše krvi pritisak, čime se održava i zdravlje srca. Lubenica se sastoji od 91,5 odsto vode. S obzirom na to da dehidratacija može predstavljati velike zdravstvene probleme, koji se najčešće realizuju kroz glavobolje, slabu koncentraciju i umor, konzumiranje lubenice je odličan način da se izbegnu svi ovi problemi.

Međutim, nije nam prijatno kada moramo da je sečemo, utrošimo određeno vreme i čistimo nastali nered. Ali, dobra vest je što postoji trik koji će vam uštedeti vreme, a pritom nećte imati nikakav nered u kuhinji!

Reč je o tome da lubenicu najpre isečte cik-cak, a potom razdvojite na dva dela.

Ceo postupak pogledajte u videu:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU