Oglas
· · Komentari: 0

Pre odlaska na pijacu treba da znate nekoliko pravila o kupovini omiljenog letnjeg voća: Evo kako da odaberete NAJUKUSNIJE TREŠNJE

Izaberite najslađe trešnje

1655197715_tresnje-2.jpg
Foto: unsplash.com
Oglas

Dolaskom lepog vremena, pijace su postale šarenije, a na njima možete pronaći i jedno od najomiljenijih junskih voća, a to su trešnje.

Pročitajte još: Spremite se za plažu: Napitak od TRI SASTOJKA ubrzava proces mršavljenja (RECEPT)

Ipak, svima nam se dogodilo da na pijaci kupimo prelepe trešnje, ali kada ih operemo i počnemo da jedemo, shvatimo da su trule. Stručnjaci kažu da se kvalitet trešnje ne ogleda u izgledu i mirisu, već se one biraju po boji i to bi trebalo da bude svetlija boja sočnih plodova, koje nemaju oštećenje na površini i ne sadrže nabore na kožici.

Foto: Unplash.com

- Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude "zasićena". Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena - objašnjavaju stručnjaci.

Pročitajte još: Koje voće i povrće ima najmanje, a koje najviše PESTICIDA: Pet načina da uklonite veliki deo ovih otrova sa namirnica

Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu. Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja, prenosi Mondo.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas