Tri HLADNE letnje čorbe koje ćete obožavati (RECEPTI)

Kristina Malešević

30. 06. 2022. 000000 17:00

Foto: Ataimages

Tokom velikih vrućina, naš organizam zahteva dodatnu hidrataciju, kako vodom tako i drugim hranljivim tečnostima kakve su supe i čorbe. Naravno, tokom leta nikako nam neće prijati vrele supe i čorbe, ali su zato hladne čorbe odličan izbor, a ovo može biti i savršen obrok s obzirom da se tokom leta uglavnom jede laganija hrana.

Pročitajte još: Pravila za GRILOVANJE POVRĆA: Biće ukusnije i od mesa!

Donosimo vam tri recepta za letnje čorbe koje možete napraviti uz pomoć blendera i to za svega 10 minuta.

Čorba sa povrćem

Sastojci:

  • 1 avokado (bez kože i semenke)
  • 4 paradajza
  • pola kašičice bosiljka
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i umutite. Ako bude previše gusta dodajte tečnosti. Sipajte u činije i ukrasite po želji.

Salsa i crni pasulj

Sastojci:

  • 2 konzerve crnog pasulja
  • 1 ipo šolja bilo kog bujona
  • 1 šolja bilo koje salse
  • 1 kašičica kima
  • 1/4 šolje kisele pavlake
  • 2 iseckana mlada luka

Priprema: Stavite sve sastojke u blender i izmešajte. Smesa treba da bude kremasta. Stavite je u šerpu i zagrevajte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne zagreje. Ako želite da je jedete hladnu, stavite je u frižider do posluživanja. Ako želite da jedete toplu, ukrasite vlascem i dodajte pavlaku.

Čorba od manga

Sastojci:

Pročitajte još: Jovana Jeremić napadnuta u zgradi zbog bivšeg: Uzvratila pesnicom i maestralno se izvukla

  • 1 veliki zreli mango
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 kašika seckanog đumbira
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 1 šolja jogurta
  • 2 kašike peršuna

Priprema: Stavite sve sastojke u blender osim jogurta. Sipajte pola šolje bujona i umutite. Premestite čorbu u drugu činiju i dodajte ostatak bujona i jogurt. Ukrasite peršunom.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU