· · Komentari: 0
VEČNA LJUBAV

VENČANJE MILENE I GAGE: "Svadba" na pauzi snimanja, a od hrane na stolu samo ruska salata (FOTO)

Milena Dravić i Dragan Nikolić su u pauzi snimanja filma "Kako su se volele dve budale" otišli u Opštinu Vračar da se venčaju. Kuma im je bila glumica Seka Sablić

1649319898_24850_foto-printscreen-milena-i-dragan_ig.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub

Jedan od najboljih glumačkih parova u istoriji jugoslovenske kinematografije svoju vezu otpočeo je 1971. godine, kada je Milena bila jedna od najvećih zvezda, a Dragan na početku karijere.

Zajedno su snimili mnogo filmova, serija i TV emisija, među kojima je i drama "Kako su se volele dve budale", tokom koje su se i venčali.

Foto: Arhiva Novosti

- U Zvezdarskoj šumi snimali smo tu dramu koju je napisao Duško Radović. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do opštine pridružila nam se Seka Sablić, koja nam je bila kuma. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još od Fakulteta dramskih umetnosti, gde su bili klasići. Tako da je bilo prirodno da nam ona bude svedok - ispričala je jednom prilikom Milena i dodala da su se odmah nakon toga vratili na snimanje:

- Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo.

Pročitajte još: DVE DECENIJE BEZ BATE: Legendarni glumac Danilo Stojković ni u najvećoj bolesti nije se odrekao OVA DVA POROKA

Milenina i Draganova kuma Seka Sablić kaže da su posle venčanja otišli u Gagin stan i jeli rusku salatu.

- Milena je tada bila velika zvezda, pa smo u Opštinu Vračar ušli na sporedna vrata da nas niko ne vidi. Tamo smo se potpisali i brže-bolje otišli u Gagin stan, gde smo pojeli rusku salatu, a onda su se oni vratili na snimanje - priča Seka i dodaje:

- Sećam se, kada mi je Dragan ispričao da se smuvao sa Milenom, rekla sam mu: "Nemoj da me lažeš", jer mi je bilo neverovatno da je osvojio tako veliku zvezdu!

Foto: ATA

Milena je otkrila šta ju je najviše privuklo kod Dragana:

- Volim kavaljere, galantne tipove i dase. To su pravi muškarci. Ako ti taj priredi samo jedan dan, to vredi više nego pola nekog vašljivog života, mame mi!

I Gaga Nikolić je uvek pohvalno pričao o svojoj najvećoj ljubavi:

- Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime pleni i osvaja.

Foto: Arhiva Novosti

Milena i Dragan ostali su u braku ceo život. Gaga je preminuo 2016, a Milena dve godine kasnije. Počivaju jedno pored drugog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pored Dragana i Milene, ostale uloge u filmu "Kako su se volele dve budale", koji je režirao Aleksandar Đorđević, igrali su Dragomir Gidra Bojanić, Petar Lupa i Ilija Jorga.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.