Recept za tradicionalnu BELU TORTU: Laka za pripremu, a zbog fenomenalanog ukusa je na trpezama već decenijama

Isidora Čolaković

11. 07. 2022. 000000 11:40

Foto: Pixabay

Bela torta je na srpskim trpezama već decenijama.. Ona je veoma čest izbor prilikom slavlja i veselja. Možete je napraviti i kada želite da iznenadite ukućane nekom poslasticom. Trebaće vam samo 30 minuta, a trud će se svakako isplatiti kada je budete probali.

Pročitajte još: Dokazane prednosti VEGANSKE ishrane: Biljnom ishranom spašavate sebe, planetu i životinje!

Potrebni sastojci:

korica za rozen tortu 1 pakovanje
mleko 1 l
puding od vanile 3 kesice
margarin 250 g
šećer 15 kašika
šećera u prahu 200 g
šlaga 500 g
kisele vode 3,5 dl
kisela pavlaka 1
bela čokolada 1

Način pripreme:

U litri mleka skuvajte 15 kašika šećera ,3 pudinga, i ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin i šećer u prahu, u jednoj posudi, a u drugoj 300 g šlaga sa 2 dl hladne kisele vode.

U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte. Zatim dodajte mešajući varjačom šlag, pavlaku i na kraju izrendanu belu čokoladu.

Filujte korice i ukrasite sa umućenih 200 g šlaga i 1,5 dl hladne kisele vode. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru. Prijatno, uživajte!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU