Pomfrit ot tikve: Iskoristite jesenju namirnicu za pravljenje mnogima omiljenog jela

Kristina LJubisavljević

05. 10. 2022. 000000 11:20

Foto: Profimedia

Bundeva je namirnica koja bi trebalo da se što češeć nađe u ishrani je sadrži niz vitamina kao što su karoten ili provitamin A, vitamin C i vitamine iz grupe B (B1, B2, B3, B6), zatim niacin, folnu kiselinu i druge.Sve ono što je potrebno vašim mališanima da budu zdravi.

Pomfrit od bundeve se sjajna ideja kako možete da obogatite obrok,a da pritom bude zdrav. Pravi se jednostavno i ukus je fantastičan.

Pročitajte još: Tradicionalni ČEŠKI kolač: Recept za JULIŠKU pitu čija je PRIPREMA brza i jeftina (VIDEO)

Sastojci:

  • 1 srednje velika bundeva (najbolja vrsta je izdužena kruškolika muškatna bundeva)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • kašičica soli
  • beli luk u granulama
  • kašičica korijandra
  • kašičica suvog vlašca
  • šaka lešnika
  • 3 kašike susama
  • maslinovo ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj malo propržite lešnik i susam, ali pre toga ga isitnite u blenderu. U posudu pomešajte maslinovo ulje, lešnik, susam, beli luk, korijander i vlašac.Bundevu ogulite i narežite na štapiće. Sve dobro pomešajte u smesu sa začinima. Pleh obložite pek papirom i poređajte začinjene bundevine štapiće, pecite ih u zagrejanoj rerni 30 do 40 minuta. I tokom pečenja okrenite ih dva puta.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU