Joga poza koja će vas osloboditi stresa nakon nekoliko minuta: Vrlo je jednostavna

Kristina LJubisavljević

15. 10. 2022. 000000 18:00

Foto: Pixabay

U zavisnosti od stila koji odaberete, određene poze mogu biti neverovatno restorativne, kao što je Poza boginje (Supta Baddha Konasana).

Kako se radi supta baddha konasana?

Lezite na leđa, savijte kolena i spojte stopala. Postavite ruke udobno sa strane sa dlanovima okrenutim nagore. Dišite mirno, dok se trudite da istegnete unutrašnje mišiće butina, tako da ih osetite. Ostanite u tom položaju koliko vam prija, za početak dovoljno je 1 do 5 minuta ili duže.

Pročitajte još: Da li je dobro da vežbamo pre spavanja? Evo kako utiče na san

Koje su prednosti?

Većina nas nosi veliku napetost oko kukova, a Poza boginje (Supta Bada Konasana) je odlična za ublažavanje napetosti. Ova poza takođe može pomoći u obnavljanju tela, a to je i jedna od najboljih poza pre spavanja, jer pomaže celom telu da se opusti i pripremi za odmor.

Osim fizičkog oporavka, može vas i psihički i energetski očistiti. Prema rečima sertifikovane učiteljice joge i reiki praktičarke Džulije Barc, poza boginje je odlična za deblokiranje vaše sakralne čakre, koja se bavi stvarima kao što su kreativnost, nagon i seksualna energija. A kada je u pitanju stres, iznenadićete se koliko ova poza može da opusti anksiozni um.

Pročitajte još: Zašto je dobro preskakanje vijače? Često je zaboravljamo, a ima brojne koristi za telo

Kao što učiteljica joge Kler Griv kaže: „Samo nekoliko minuta u pozi boginje može učiniti da se osećate kao potpuno nova osoba".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU