· · Komentari: 0
trening

Da li PILATES može da pomogne kod gubljenja težine? Za 50 minuta treninga gubi se oboliko kalorija

Pilates je popularna vežba, efikasna za toniranje, izgradnju mišića i poboljšanje držanja

1652872964_an-exercise-1581583_1280.jpg
Foto: Pixabay

Vežbanje pilatesa može da bude od koristi za zdravlje, a i da pomogne da održite zdravu težinu. Ipak, pilates možda nije tako efikasan za gubitak težine kao druge kardio vežbe, kao što su trčanje ili plivanje.

Ako je vaš cilj gubitak težine, pokušajte da kombinujete pilates sa zdravom ishranom i drugim oblicima vežbanja.

Pročitajte još: Jednostavne joga poze koje vam mogu pomoći da ojačate i oblikujete vašu zadnjicu (FOTO)

Koliko kalorija sagoreva pilates?

Količina kalorija koju možete da sagorite radeći pilates vežbe zavise od vaše trenutne težine i od nivoa težine časa. Za nekoga ko ima oko 70kg  čas pilatesa od 50 minuta sagoreva približno 175 kalorija. Napredni čas od 50 minuta sagoreva približno 254 kalorije.

Koliko često treba da vežbate pilates?

Ako ste novi u pilatesu, pokušajte da vežbate 2 do 3 puta nedeljno da biste osetili sve prednosti. Takođe možete da isprobate naprednije časove pilatesa poput piloksa (pilates i boks) ili jogalatesa (joga i pilates). Sagorećete više kalorija na ovim časovima celog tela nego na tradicionalnim časovima pilatesa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.