Idealno mesto za NOVOGODIŠNJU JELKU prema FENG SHUI pravilima: Birajte tri oblasti u domu

Kristina LJubisavljević

07. 12. 2022. 000000 16:30

Foto: Shutterstock

Glavni deo našeg prazničnog enterijera svakako je novogodišnja jelka. Pa, u slučaju da je već niste okitili i pozicinirali u domu imamo tačne smernice kako to da uradite i koja bi bil njena idealna pozicija.

Pročitajte još: Okitite jelku prema FENG ŠUI PRAVILIMA za 2023. godinu: Tri boje treba da DOMINIRAJU, a na jedno mesto nikako ne smete da je stavite

Bilo da odaberete prirodno ili veštačko drvo možete da pokušate da božićnu jelku postavite u skladu sa feng shui principima. Feng shui je umetnost i nauka uređenja stvari u harmoniji i ravnoteži sa prirodnim svetom oko nas. Jelka nas povezuje sa živim svetom, pa se smatra snažnim simbolom elementa drveta. Pored toga, trouglasti oblik jelke se smatra elementom vatre, posebno kada je prekrivena svetlima. Zato nosi dva važna simbola, drveta i vatre.

Idealna lokacija za božićno drvce je u oblasti bogatstva, slave ili porodice u domu, jer ih podržavaju drvo i vatra. Područje bogatstva je soba u gornjem levom uglu doma ili u gornjem levom uglu bilo koje sobe. Područje slave se nalazi preko puta vaših ulaznih vrata. Porodični deo se nalazi na levoj strani vašeg doma.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU