Evo zbog čega bi PRESEČENI LIMUN trebalo da stavite pored kreveta: Brojne su prednosti

Jelena Knežević

22. 01. 2023. 000000 21:30

Foto: Shutterstock

Limun obiluje vitaminom C i drugih korisnim elementima, a pored toga može se koristiti kao prirodno sredstvo za čišćenje, čak i izbeljivanje zuba. Sastavni je deo i mnogih kozmetičkih preparata. Ali, tu se ne završavaju njegove mnogobrojne namene.

Spavanje pored isečenog limuna može imati brojna blagotvorna dejstva na vaš organizam. Udisanje mirisa ovog citrusa može umanjiti osećaj anksioznosti, nivo stresa, alergijskih reakcja, pa čak ima potencijal da smanji i krvni pritisak. Takođe, deluje umirujuće na organizam.

Pročitajte još: Jelena Đoković otkrila kako se otarasila CELULITA: "Moje TELO i ja sada govorimo istim jezikom"

– Zdravstvene koristi o kojima svi pričaju zapravo su samo efekat aromaterapije. Ako stavite kriške limuna pored kreveta, onda ćete noću udisati suptilni miris limuna. Limun se vekovima koristio kao moćno etarsko ulje za aromaterapiju i zaslužan je za prednosti kao što su povećana koncentracija, smanjen nivo stresa (najverovatnije kao rezultat povećane proizvodnje serotonina) i smirujući efekat na respiratorni sistem – objašnjava Diane Elizabeth, osnivač Skin Care Ok.

Tu su i druge prednosti - limun drži mrave podalje, pa ako imate problema sa ovim insektima samo utrljajte sok od limuna blizu i oko bilo kojeg ulaza jer citrusna aroma remeti mrave i oni u potpunosti iznegavaju ta područja.

I na kraju, služi kao osveživač vazduha.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU