Izgubite brzo kilograme po VOJNIČKOM REŽIMU: Evo koji su principi vojne dijete

Kristina Malešević

02. 03. 2023. 000000 19:00

Foto: Shutterstock

Vojna dijeta, prema recenzijama onih koji su je probali, pomaže da se izgubi do 5 kilograma nedeljno. Da biste to uradili, morate se pridržavati određenog plana ishrane: 1400 kalorija prvog dana, 1200 drugog, 1100 kalorija trećeg. Naredna četiri dana do kraja nedelje možete da jedete bilo šta, ali ne i da sređujete kalorije. Ovaj nedeljni ciklus se može ponoviti nekoliko puta dok se ne postigne željeni rezultat.

Sportske aktivnosti
Vojna dijeta podrazumeva mali nivo vežbanja: hodanje pola sata dnevno. Ako imate gotov program obuke, trebalo bi da ga nastavite. Ali ako se osećate loše, možete prestati da vežbate tri „teška“ dana

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Na primer, za večeru prvog dana predlaže se pojesti dve kobasice ili kobasice, porcija brokolija, šargarepa, pola banane i pola porcije sladoleda. A trećeg dana - pirinač, pola banane i porcija sladoleda.

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

Za vegetarijance i vegane postoje i druge preporuke. Zamenite meso tofuom, uzmite veganski sladoled. Vredno je zameniti proizvode, s obzirom na sadržaj kalorija, a ne na veličinu porcije.

Zašto "vojnička"?
Zato što zahteva disciplinu i strpljenje. Sudeći po opisu, vojnička dijeta daje samo kratkoročni rezultat. To jest, pogodan je za one koji treba da se uklope u venčanicu ili se pojavljuju u dobroj formi na plaži. Ali ako imate zdravstvenih problema, posebno u gastrointestinalnom traktu, vojnička dijeta vam se ne preporučuje!

Kafa bez šećera (možete koristiti zaslađivač) i voda su dozvoljeni u bilo kojoj količini. Sosovi su nepoželjni: samo so, biber, limunov sok, senf i drugi niskokalorični aditivi. U prva tri dana treba isključiti alkohol.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Nije naučno proučavana?!

Uprkos dobrim kritikama, ova dijeta nije mnogo proučavana. Zbog toga je prilično teško shvatiti koliko kilograma se može izgubiti, kako to ugrožava zdravlje i koliko dugo možete jesti "na vojnički način". Za ovu dijetu se tvrdi da kombinuje kalorijski deficit sa "hemijski odgovarajućom" hranom, ali ovaj aspekt nije proučavan. Osim toga, u uzornom dijetalnom meniju nalaze se kobasice i sladoled, koji se ne mogu nazvati zdravom i zdravom hranom.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU