Simbolika nara prema FEGN SHUI tradiciji: Evo gde treba da se nalazi za izobilje i prosperitet

Kristina LJubisavljević

13. 09. 2022. 000000 11:20

Foto: Pixabay

Kada čujete reči „feng shui“, voće možda nije prva stvar koja vam pada na pamet. Međutim, praktičari feng šuija često unose simbole prirode, uključujući biljke i voće. Jedan od ključnih aspekata feng šuija je ova veza sa prirodom; „feng šui“ se zapravo prevodi kao „vetar“ i „voda“, što ukazuje na to koliko su ovi prirodni elementi vitalni za opstanak.

Nar je posebno povoljan feng šui simbol zbog svoje boje i mnogih semenki. Često se nalazi u azijskim i kineskim umetničkim motivima, ponekad uz druge značajne simbole iz sveta prirode.

Pročitajte još: Šta je PAMPAS? Biljka koja je mnogima broj jedan pri uređenju enterijera

Simbolika i značenje nara u feng šuiju

Nar je crveno voće, a unutar njega nalazi se mnoštvo semenki. Ove semenke daju naru značenje plodnosti i sreće za mnoge prosperitete. Boja nara povezana je sa energijom vatre. To se povezuje sa idejom stvaranja prosperitetnih i uspešnih projekata. Crvena je takođe najpovoljnija boja u feng šuiju jer je boja vitalnosti, piše The Spruce.

Kako koristiti nar u domu?

Ako želite da inspirišete prosperitet i ideje, nar prema feng šuiju može da podrži energiju elementa vatre. Početkom jeseni odaberite mesto na kome ćete da stavite korpu nara ili sliku nara. Kuhinja je odlično mesto za dodavanje nara, pošto je povezana sa bogatstvom u feng šuiju. Takođe možete da postavite ovaj simbol u kućnu kancelariju ili radni prostor, ako želite da pozovete više izobilja i inspiracije u karijeri.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU