Oglas
· · Komentari: 0
KINESKA FILOSOFIJA

Uređenje doma prema FENG ŠUI pravilima: Kuhinja je IZVOR ZDRAVLJA

Prostorija za pripremanje hrane centar je doma, izvor sreće i dobrog zdravlja za sve ukućane

1605372627_kuhinja.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mesto u kući u kome se priprema hrana, ali i obeduje utiče na zdravlje i napredak svih članova domaćinstva, navodi se u feng šui pravilima.

Pročitajte još: 8 STVARI koje profesionalni organizatori nikada ne bi izbacili iz kuće

Atmosfera u kuhinji odražava se na obroke, a hrana je ključna za zdravlje. Uzevši u obzir da zdravlje ulazi na usta, važno je da osoba koja priprema obroke uživa u tome budući da se ta dobra energija prenosi na i hranu.

Pročitajte još: NAJPOPULARNIJI ovogodišnji stil za uređenje kupatila (FOTO)

Kuhinja je nepovoljno pozicionirana ukoliko se nalazi odmah do ulaznih vrata, jer predstavlja brz odlazak blagorodne i zdrave i energije i bogatstva trpeze

Sledeći feng šui filosofiju, lokacija, dizajn, nameštaj i dekoracija u kuhinji određuju energiju koja vlada u ovoj prostoriji. Sledite naših nekoliko saveta koji će doprineti dobroj atmosferi i zdravlju ukućana.

Pročitajte još: OVO je najbolji način da UPROPASTITE dnevnu sobu! Poštujte PRAVILA i to se NEĆE DESITI

Povoljan položaj

Savršen položaj za kuhinju jeste istočna strana sveta jer je to mesto zdravlja i familije i inovacija za neke nepoznate načine ishrane. Ona može biti i na zapadu, ukoliko volite kreativne obroke.


Foto: Depositphotos

Nepovoljno je ako je pozicionirana odmah do ulaznih vrata, jer predstavlja brz odlazak blagorodne i zdrave i energije i bogatstva trpeze.

Pročitajte još: Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Nije dobro ni kada je kuhinja u sredini ili centru kuće ili stana, ili ako se kroz nju prolazi da bi se ušlo u stan. Još jedan nepovoljan feng šui položaj ove prostorije je ako se na spratu iznad nje nalazi kupatilo. Sama pomisao da je iznad vašeg šporeta toalet šolja predstavlja najlošiju enegiju za vašu hranu. Takođe, ni kada je kuhinja ispod ili u blizini stepeništa.

Izbegavajte pozicioniranje šporeta na sever i severozapad, jer je to loše mesto za energiju vatre

Odnos pet ključnih elemenata 

Pročitajte još: MALA dnevna soba traži VELIKE IDEJE: Ovo su najčešće GREŠKE

Foto: Depositphotos

Odnos između pet elemenat, drvo, voda, vatra, zemlja i vazduh mora se kombinovati tako da ne dođe do sukoba između vatre i vode. Upravo iz tog razloga, šporet nikada ne bi trebalo da bude postavljen nasuprot frižideru ili sudoperi. Najbolja pozicija je ukoliko se šporet, frižider i sudoper postave tako da grade trougao.

Pročitajte još: Sivo na SIVO, geometrija i saksije sa cvećem. Da, kriva je IZOLACIJA

Šporet treba da bude postavljen tako da onaj ko sprema hranu ne bude okrenut leđima prema vratima dok kuva. Ukoliko je ta situacija neizbežna, onda iznad šporeta postavite neko manje ogledalo ili okačite kutlaču tako da ispupčeni deo predstavlja zakrivljeno ogledalo, samo kako bi videli vrata dok kuvate.

Izbegavajte pozicioniranje šporeta na sever i severozapad, jer je to loše mesto za energiju vatre.

Ukoliko pored kuhinje postoji špajz, vrata bi trebalo da budu stalno zatvorena, zato što je energija ostave neaktivna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas