Trendovi u opremanju kuhinja za 2023. godinu: Dizajneri enterijera ističu da dolaze velike promene

Kristina LJubisavljević

11. 11. 2022. 000000 10:40

Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju dizajn kuhinje, možemo očekivati velike promene. Od poboljšane tehnologije do smelih boja. Prema dizajnerima 2023. će se odnositi na povećanje pogodnosti, udobnosti i ličnog pečata u kuhinji.

Enterijer kuhinje u 2023. godini

Organski elementi

Proteklih nekoliko godina videli smo da je akcenat na uvođenju prirode u dom, i ne očekuje se da će to prestati i sa 2023. Organski elementi će nastaviti da ulaze u kuhinje u vidu radnih ploča od prirodnog kamena, organskih i ekološki prihvatljivih materijala, drveta, a takođe tu su i metalni akcenti.

Stvari kao što su drvene ili staklene činije umesto plastike, korpe za otpatke od nerđajućeg čelika i kutije  za skladištenje od drveta trebalo bi da obaspu naše kuhinje, pše The Spruce.

Pročitajte još: Najbolja mesta za OGLEDALO u domu: U kupatilu je na ovom mestu idealno

Velike ploče za jelo

Kuhinja je srce kuće, a mnogi vlasnici kuća se odlučuju za veća kuhinjska ostrva za smeštaj trpezarije. Samim tim okupljanja i druženja pomeramo na kuhinjski prostor. 

- Tradicionalne kuhinje se razvijaju u druge delove kuće. Predviđam da će u narednoj godini veća kuhinjska ostrva biti integrisana kako bi se prilagodili većim prostorima za zabavu i okupljanje u kuhinji - priča Hilari Met, dizajnerka, za The Spruce.

Tople boje

Dok će bela i dalje biti popularan izbor za kuhinje u 2023. godini, ipak možemo da će postati i malo šarenije u novoj godini. Dizajneri prihvataju toplije tonove i smele boje, a ne monohromatski minimalizam u skandinavskom stilu.  Očekujte da ćete videti potpuno bele ormare zamenjene u korist toplih, prirodnih tonova drveta u tamnim i svetlim nijansama.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU