· · Komentari: 0

Gde svi grešimo kada peremo BELE KRPE? Na ovih pet stvari morate obratiti pažnju

Zbog nekih grešaka prilikom pranja kuhinjskih krpa možete ugroziti zdravlje

1667564711_profimedia-0381449500.jpg
foto: Profimedia

Loša briga o čistoći krpa koje se koriste u kuhinji može u velikoj meri ugroziti zdravlje. Uz pomoć ovih pet saveta, to više neće biti problem.

Toplina

Pranje krpa na visokoj temperaturi nije dovoljno da se iz njih maknu sve bakterije. Za dalju dezinfekciju može vam pomoći toplina pa tako nakon pranja suve krpe stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi. Krpe nakon pranja odmah sušite i ne ostavljajte ih u mašini za veš kako ne bi postale leglo bakterija kojima odgovaraju vlažna područja.

Samo bele

Prilikom kupovine kuhinjskih krpa izaberite obične i bele umesto šarenih. Bele krpe je jednostavnije održavati, a i lakše je uočiti kada se isprljaju Još jedna od prednosti bele boje je i to da neće isprati.

Pročitajte još: PRAKTIČNO I PRISTUPAČNO: Jedan PROIZVOD koji imate u KUPATILU, možete koristiti na čak 16 NAČINA, a da to i ne znate

Omekšivač

Za pranje kuhinjskih krpa nemojte koristiti omekšivač za veš. On će umanjiti njihovu moć upijanja tečnosti, a to je odlika koja je ipak važnija od mirisa.

Zamena za izbeljivač

Ako vam je ponestalo izbeljivača, slobodno uzmite sodu bikarbonu ili sirće. Izrazito masne krpe potopite u vrelu vodu i pustite da odstoje preko noći.

Pročitajte još: Evo ŠTA SE DESI kada ubacite VLAŽNU MARAMICU u mašinu za veš

Sušenje

Sušenje na vazduhu najbolje je rešenje za kuhinjske krpe koje je preporučljivo prati svakoga dana i čuvati na suvom mestu kako bi se smanjila kontaminacija bakterijama.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.