· · Komentari: 0
enterijer

Saveti za uređenje male spavaće sobe: Gde bi trebalo da se nalazi krevet, a evo šta nikako ne treba da bude ispod njega

U maloj sobi takođe možete da ispštujete nekoliko feng shui pravila

1667734836_shutterstock_593768396.jpg
Foto: Shutterstock

Feng shui je filozofija koja potiče iz drevne Kine. Pojednostavljeno, sve se svodi na to kako može da se organizuje životni prostor, kako bi se u prizvalo više blagostanja i lakoće. U ovoj kineskoj disciplini jedna od najvažnijih oblasti u domu je spavaća soba, a najvažniji komad nameštaja je u ovoj prostoriji je krevet.

To je zato što generalno provodite više vremena u svojoj spavaćoj sobi nego u bilo kom drugom delu vašeg doma. Kada ste u krevetu, to vreme često provodite spavajući i odmarajući se, tako da je važno da feng shui vaše spavaće sobe bude postavljen na način koji podržava dubok, miran san.

Pitanje koje se često postavlja je kako feng shui primeniti na malim prostorom i kako postaviti krevet kada je spavaća soba mala.

Pročitajte još: Koliko često bi trebalo da peremo ZIMSKU JAKNU, ŠAL I RUKAVICE? Stručnjaci dali odgovor

Ukoliko je vaša soba mala treba da imate na umu da uradite ono što možete u prostoru koji imate i da ga maksimalno iskoristite.

Uređenje male sobe

Komandna pozicija

Za početak pronađite komandni položaj kako biste postavili krevet. To znači da možete da vidite vrata iz svog kreveta dok sedite ili ležite. Kada vidite vrata svoje spavaće sobe, to vam omogućava da bolje osetite sve što može da vam se približi, tako da se možete osećati opuštenije, čak i ako je to samo na podsvesnom nivou. Komandni položaj je odlično mesto za početak, posebno ako imate problema sa spavanjem ili ako ste skloni anksioznosti. Ako ne možete da postavite krevet na ovakav način, možete ga ispraviti ogledalom. Postavite ogledalo na način  koji vam omogućava da vidite odraz vrata vaše spavaće sobe dok ležite u krevetu, piše The Spruce.

Krevet

Najbolje je da postavite krevet sa uzglavljem koje je čvrsto i postavljeno uz siguran zid. Ako je moguće, ostavite malo prostora sa svake strane kreveta i u podnožju kreveta. Ako to ne možete da uradite, uradite najbolje što možete sa onim što imate.

Pročitajte još: Feng šui PRAVILA za raspored nameštaja u kući: Privucite blagostanje i sreću

Ispod kreveta

Ako možete, pokušajte da ne odlažete ništa ispod kreveta. Ako živite u kući sa ograničenim prostorom za skladištenje i morate da iskoristite prostor ispod svog kreveta, potrudite se da se držite predmeta koji se odnose na spavanje, kao što su mekana ćebad, jastuci, peškiri i dodatna posteljina. Obavezno izbegavajte da ovde čuvate nešto posebno aktivno ili nešto što vam budi emocije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.