Mnogi ga obožavaju, ali izuzetno može doprineti gojenju: Zašto bi trebalo da izbegavate kroasane?

Jelena Knežević

08. 12. 2022. 000000 07:00

Foto: Shutterstock

Šta uglavnom jedete za doručak? Neki preferiraju ovsenu kašu, drugi jaja, a ima i onih koji obožavaju kroasane. Ali, iako neki stručnjaci smatraju da bi oručak trebalo biti obilniji i sadržati kaloričniju hranu, kroasani nisu idealna opcija.

Nutricionisti smatraju da konzumiranje ove namirnice može doprinetu nakupljanju viška kilograma. Ova namirnica obiluje ugljenim hidratima i kalorijama, dok je procenat proteina suviše nizak. Minerale, vitamine i dijetalna vlakna maltene ni ne sadrži.

Pročitajte još: Koliko sati spavanja nam je zaista potrebno? San je od suštinskog značaja za brojne procese u telu

Pravi se od belog brašna, te uz kalorije, ugljene hidrate i zasićene masti, ne poseduje hranljivu i energetsku vrednost.

Konzumiranje kroasana i sličnih peciva trebalo bi smanjiti na minimum i naći zdravije zamene koje će našem organizmu obezbedizi sve što mu je potrebno.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU