Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ОЧИ ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАХВАЛНЕ: Одморите их уз помоћ ових трикова

Основно начело медицине је да ако не користите мишиће, они постају слабији.

1610273181_Depositphotos_144136223_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Баш као и сваки други мишић, потребно је тренирати и мишиће очију.

Ако желите да сачувате њихово здравље и извучете максималну корист, следите ове савете!

Прочитајте још: Суве су вам очи, не трљајте их: Докторка објашњава шта урадити уместо тога

Избегавајте преоптерећење очију током дана. Свака два до три сата затворите очи и опуштајте их неколико минута.

Ако носите наочаре, смањите време ношења. Чешће их скидајте и не носите их када то заиста није потребно.

Индијска вежба за очи
Седите тако да гледате у одређени предмет у просторији (нпр. поставите свећу на сто испред себе). Концентришите се на предмет и усмерите сву пажњу на њега. Покушајте да не трепћете. Циљ је остварити чврсту и детаљну слику предмета у вашем уму и сећању. Затим затворите очи и обратите пажњу на простор између обрва, покушавајући да задржате слику предмета у глави колико год можете. Вежбу изводите око 10 минута.

Када сте на отвореном, покушајте чешће да гледате у даљину, уместо да се фокусирате на своје ноге или околину у близини.

Прочитајте још: Да ли можете да осетите МИРИС кафе? Да ли сте зависник или имате ПРЕФИЊЕН нос?

Сваки дан попијте сок од шаргарепе. Ако желите да постигнете максималну корист сока, додајте му једну до две капи маслиновог уља. То неће покварити оуус, а организам ће лакше апсорбовати храњиве елементе.

Ако осећате напетост и умор очију, исперите их топлом водом.

Не гледајте у екран мобилног телефона, ТВ-а или екран рачунара, најмање два сата пре одласка у кревет.

Прочитајте још: Направите "протеинску бомбу": Овакав доручак даће вам енергију за цео дан

Циљ индијске вежбе за очи је да постигнете јасну слику пре него што вам очи постану уморне.

Уз ове савете и вежбе, сачуваћете здравље очију и избећи притисак узрокован дугорочним гледањем у екран разних уређаја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas