Све вести
КАДА ЈЕ ПРАВО ВРЕМЕ ДА СЕ ПОСОЛИ ХРАНА? На почетку, средили или крају кувања?
Додавање соли не зависи само од укуса који желите да постигнете – већ и од тренутка када је додајете.
ТЕХНИКА ПРЖЕЊА МЕСА БЕЗ УЉА: Ево у чему је тајна
Пржење меса без уља даје сочност као са роштиља, али без масноће
КАКО ДА СПРЕЧИТЕ ПУЦАЊЕ СЛАВСКОГ КОЛАЧА? Искусне домаћице поделиле трикове који вам могу помоћи
Банатске домаћице, познате по вештини у справљању славског колача, деле савете како да избегнете ову честу грешку.
КАДА ЈЕ ПРАВО ВРЕМЕ ДА СЕ КИСЕЛИ КУПУС? У народу важи једно правило ког се сви придржавају
Већина домаћица промаши датум када треба киселити купус, а народно веровање је да треба пратити месечеве мене, јер тада испадне најбољи.
У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА САВРШЕНЕ ПРИПРЕМЕ ДОМАЋЕГ ЏЕМА: Важно је како се меша, а ево због чега треба...
Џем не треба да буде само укусан, већ и густ, тамне боје и без кристализованог шећера. Уз праве трикове и мало стрпљења, свака тегла може постати прави мали уметнички део зимнице.
ТРИК ЗА ПОХОВАЊЕ МЕСА: Професионални кувари коначно открили како да вам оно увек буде хрскаво...
Откријте трик који кувари користе да поховано месо увек буде савршено – сочно и мекано изнутра, а хрскаво споља.
КАКО СЕ ПРАВИ МАСАЛА ЧАЈ? Долази из Индије и све је популарнији широм света
Зачињени масала чај је недавно стекао невиђену популарност. А како се прави овај деликатесни напитак који стиже из Индије?
ДА ЛИ ЈЕ НАПУКЛО ЈАЈЕ СИГУРНО ЗА ЈЕЛО? Ово је случај у којем га треба бацити без оклевања!
Главна брига код напуклих јаја је салмонела, бактерија која може изазвати озбиљне болести...
ДА ЛИ ЗАМРЗНУТО ПОВРЋЕ ЗАДРЖАВА СВЕ ХРАНЉИВЕ МАТЕРИЈЕ? Ево да ли је здраво попут свежег
Ово питање посебно постављемо током хладнијих месеци када се све више ослањамо на коришћење поврћа које је замрзнуто
КАДА ЈЕ ПРАВО ВРЕМЕ ДА СЕ ПОСОЛИ ХРАНА? На почетку, средили или крају кувања?
Додавање соли не зависи само од укуса који желите да постигнете – већ и од тренутка када је додајете.