Аутор: Aстролог Предраг Петковић

За годину: 2020
Ован

Ован

Током 2020. године знак Овна ће да буде нападнут од Сатурна, Плутона, Јупитера, као и Јужног Месечевог чвора. То значи да ће овај знак имати доста изазова током године. За неке Овнове ово ће бити покретачки мотор да ураде нешто више, док ће за друге да буде велико оптерећење, па неће истрајати у својој борби.

С обзиром да се све ове планете у Јарцу налазе у пољу каријере (10. кућа) за амбициозне Овнове ово може да буде тежак, али веома успешан период. Само треба да наставе и да се изборе са препрекама. Од 16. фебруара до 30. марта Марс ће такође да пролази кроз Јарца, односно кроз поље каријере. Ово је најбољи период у години када ће Овнови да имају изузетну снагу на професионалном пољу. С обзиром да све ове планете у Јарцу праве одличан аспект (тригон) на поље новца, очекујемо добру и стабилну зараду током целе године. Дакле, 2020. година ће за Овнове првенствено да буде добра пословна година.

Све ове планете правиће лош аспект на 7. кућу, тј. поље брака, па су Овнови овде на танком леду. Могући су конфликти, свађе, понекад прави рат, а ако за то имате предиспозицију у свом хороскопу, могућ је и развод. Поље љубави није тако лоше (5. кућа), тако да је боље оним Овновима који нису у браку или заједници. Од лета су бољи аспекти за улазак у нову везу. Пролеће ће такође да донесе неке изазове у љубави. Ипак, ово није година у којој би Овнови требало да се венчавају.

Што се здравља тиче, може да буде проблема са главобољама, притиском, зглобовима и кичмом, али неких већих тегоба не би требало да буде. Ипак, треба припазити на повреде, јер су Овнови изложени свему овоме целе године, а нарочито током фебруара и марта.

Бик

Бик

Бикове прве декаде очекује много промена у животу. Кроз овај део знака креће се Уран, који кроз Бика пролази једном у 84 године. Уран је планета непредвидивих и наглих промена. Он уздрмава темеље складног и организованог живота. Каже се да је са Ураном све могуће, чак и оно што нам не пада на памет.

За жене рођене у првој декади овог знака проблем долази са оцем или мужем. Све зависи шта је осетљиво у наталном хороскопу. Може да буде губитак оца, или развод, а можда и губитак мужа. Међутим, ако нема предиспозиције за ово у личном хороскопу, нема разлога за бригу.

Пуна 9. кућа сугерише на путовања. Можда ове године одете на дестинацију о којој дуже време размишљате. Планета посла, Сатурн, у пољу иностранства - па овде могу да буду и пословна путовања.

Добар аспект Јупитера, Сатурна и Плутона из Јарца према 5. кући (љубав) означава кармичку везу. Појавиће се неко са ким ћете ући у везу, а осећаћете као да ту особу дуго познајете. То препознавање је знак да сте већ у неком животу имали однос. Ипак, пошто Сатурн аспектује поље љубави, можда се ради о неком дугу који се вуче, па обратите пажњу мало више на скривене знакове и поруке.

У женском хороскопу ће због транзита Марса кроз 12. кућу да дође до уласка у тајну везу са једним интересантним мушкарцем. За неке ово може да буде врло необична љубавна авантура. У питању је неки спортиста, хирург или војник.

Поље новца није угрожено, тако да ће Бикови добро да зарађују у 2020. години.

Што се тиче здравља, највише пажње треба да се обрати на стресове због транзита Урана кроз Бика. Он уме да донесе дисбаланс штитне жлезде, хормонске поремећаје, али и склоност ка гојењу. С обзиром да сте гурман и да волите слаткише, поведите мало више рачуна о исхрани.

Близанци

Близанци

Почетком јуна Северни Месечев чвор или Раху ући ће у знак Близанаца. Раху је непредвидива, невидљива и чудна планета која уме живот да преокрене у потпуности. Иако је Раху познат по томе да доноси материјалне успехе, новац или моћ, он то увек ради са неким циљем. Ако искористите на погрешан начин то што будете добили, може да вас проведе кроз врло деликатне ситуације. Зато треба да осећате захвалност према свему што долази од њега.

Близанци ће због овог транзита да буду један од најуспешнијих знакова. Ово је изузетно амбициозна планета и кад транзитира кроз неки знак, онда даје снагу и моћ том знаку да направи велике ствари у свом животу. Близанци ће пуно тога да науче током 2020. године. Мењаће послове, тражиће се и упознаће велики број људи. Иако ће у себи да носе неодољиви шарм и привлачност, љубавни живот у овој години није баш нешто где ће да нижу успехе. Везе могу да буду краткотрајне, или без великог узбуђења. Сатурн напада 5. поље љубави, па може да дође и до преиспитивања везе у којој се налазе. Ово је кармички уплив на љубавни живот. Ако натални хороскоп није кармички оптерећен по питању љубави, онда те особе неће да осете такав ефекат. Међутим, ако он у хороскопу постоји, ова година је период када се срећу, или се одлази од кармичких љубави.

Транзит Јужног Месечевог чвора кроз поље брака указује на искушења која ће доћи са ове стране. Партнер је стално незадовољан. Штагод да урадите не можете да промените ситуацију. Ради се о неком унутрашњем незадовољству које се пројектује на цео однос. Ако улазите у брак или заједницу у 2020. то је знак да имате дуг према особи са којом улазите у брак. Ако сте већ у браку, онда га преиспитајте, јер лако може да дође до његовог прекида. Ако имате астролошке аспекте за развод, ова година може да буде баш такав период.

Здравље је генерално добро код већине припадника овог знака. Иначе, Венера ће у Близанцима да борави од априла до августа, па је то одличан период за заљубљивање и пуно других лепих ствари.

Рак

Рак

Главни фокус овог знака биће на браку и односима. Кроз поље брака ће се током 2020. кретати три планете, Сатурн, Плутон и Јупитер, а у првој половини године Јужни Месечев чвор. Кад оволико пуно планета пролази кроз једна знак, односно кућу, она постаје доминантна у тој години. С једне стране, ово ће многе Ракове да уведе у брачне воде. Све оне озбиљне везе које претендују да уђу у брак тако ће се током ове године и реализовати. То се дешава судбински, јер се Сатурн, као показатељ судбине, налази у пољу брака и дефинише односе кроз венчање.

Међутим, ово је већи проблем за оне који су у браку, јер Плутон, Сатурн и Јужни чвор имају тенденцију да сруше брак или да га доведе у велико искушење. Сатурн указује да ће се многи у својим браковима преиспитивати да или се налазе са правом особом. У најгорем случају, ове планете могу да донесу болест или смрт партнера. Ако се у његовом хороскопу нађу показатељи опасности, онда ово може да буде упозорење. Плутон, Сатурн и Кету у 7. кући доносе удовиштво, како у наталу, тако и у транзиту.

Поље новца је солидно, па то неће да буде превелики проблем људи рођених у знаку Рака. Без обзира на то, поље посла ће да буде прилично оптерећено, али не мора да буде неуспешно. Ова година је тешка за каријеру и требаће пуно стрпљења, борбе и рада да се дође до квалитетних резултата. Многи ће током 2020. мењати послове.

Осетљиви су стомак, желудац и репродуктивни органи, а присутне су и честе промене расположења. Најосетљивији период за овај знак су јануар и фебруар, када се преко пута Рака буде налазио и Марс. Ово је такође опасност од повреда, а могуће су и хируршке интервенције.

Лав

Лав

Лав је прилично срећан знак, не само током 2020. године, неге уопште. Њиме управља Сунце, планета живота, радости, топлине и сигурности, тако да је то довољан разлог да Лавови сами са собом буду срећни и задовољни. Сунце, које се полако креће изнад Земље, обасјава је светлошћу и доноси јој живот. Тако и Лавови другима доносе светло. Истина је да могу да буду егоцентрични, али то се односи на ниже типове Лава. Виши тип је великодушан, отмен, заштитник и неко ко пружа сигурност.

С обзиром да ће њихово поље каријере да има изузетно добре аспекте од Сатурна, Плутона и Јупитера, ово ће за њих да буде срећна година. Наравно, да би се ово испунило, треба да имате у наталном хороскопу предиспозицију за добру каријеру. То никада немојте да заборавите. Може да нам се деси само оно што већ негде имамо као предиспозицију. Поље новца је такође изузетно постављено. То значи да ће лако да долази са више страна. Битно је да отворите поља кроз која новац може да стигне. Немојте да седите скрштених руку и да очекујете да се нешто деси. Ви направите један корак, а космос ће према вама десет. Дакле, фокус у овој години је посао и новац, што је за Лавове од пресудне важности да се осећају добро у својој кожи.

Што се тиче љубавних односа, биће разних љубавних авантура, нарочито од марта. За оне који су у браку, пролазак Марса кроз Водолију може да буде узнемиравајући, па обратите пажњу током пролећа, јер ће управо овај аспект да се активира. Поље љубави ће нарочито да буде активно транзитом Венере кроз знак Овна од 8. фебруара до 4. марта. У овом периоду су велике шансе да сретнете особу у коју можете да се заљубите. Ако везу почнете у овом периоду, можете да се надате и браку са том особом.

Здравствено стање је добро, иако би требало да урадите неке контроле органа који су вам слаба тачка, просто да знате да је све у реду. Лето је изузетно добар период, јер се виде лепа путовања и неке нове дестинације. За оне који планирају децу најбоље је да прескочите ову годину, макар кад је порођај у питању. За то је боља 2021. година.

Девица

Девица

Девица је под добрим транзитима готово целе године. Све Девице које се баве услужном делатношћу или трговином имаће успех у послу. Знамо да су Девице радохолици и да раде и када треба и када не треба. То је једноставно опис њиховог карактера. С обзиром да ће Венера дуго да се задржи у пољу посла, од априла до августа, то је период када ће да раде, уживају и зарађују. Другим речима, гледајте да се највише ангажујете у овом периоду, јер ћете пуно тога моћи да постигнете. Имаћете много енергије и воље да дођете до неких циљева које дуго планирате.

Међутим, интересантно је да ће та Венера која се креће кроз поље каријере да донесе и неке љубавне догодовштине, јер она увек представља љубавне односе. С обзиром да транзитира кроз 10. поље, велика је вероватноћа да ће се све те ствари дешавати баш на послу. Неки кажу на не треба мешати посао и љубав, па је најбоље да ви то процените. С обзиром да ће она да се креће уназад, тј. ретроградно, то могу да буду неке љубави из претходних живота које се сада враћају да би се среле са вама. У пољу брака је Нептун, што баш и није нека позиција за брак. Има доста онога што се у браку скрива. Ако је у питању женски хороскоп, можете да будете сигурни да вас муж вара и то са особом коју је упознао на послу. Она је доста млађа и не намерава да прекине тај однос, тако да обратите пажњу на све то. У мушком хороскопу нема таквих проблема.

Затим, поведите рачуна о исхрани и пијте више течности да не бисте имали проблема са бубрезима. Варење је такође осетљиво, па нарочито током лета и на путовању пазите шта једете.

Вага

Вага

Вага ће добрим делом године да буде под притиском Сатурна, Плутона, Јупитера и Јужног Месечевог чвора, што значи да ће особе рођене у овом знаку бити на разним искушењима. Све ове планете нападаће Вагу из 4. куће, која се односи на родитеље и претке. То може да укаже на проблем са родитељима, њихову болест, а можда и смрт. У мањем облику, ово може да буде и неразумевање са родитељима, потреба да се од њих одвоји ако живе заједно, родитељи који се превише мешају у њихов живот или сличне ситуације.

У овом периоду многе Ваге могу да реше питање некретнина, јер група планета у овој кући може и то да донесе. С обзиром да Сатурн и Плутон представљају дугове предака и породично проклетство у 4. кући, може да се деси да је током 2019. све то било, или ће 2020. бити активирано. Ако вас буду пратили малери, незадовољства, емотивни или здравствени проблеми и други лоши догађаји, могуће је да су ови транзити управо нешто тако пробудили у вашем хороскопу. Наравно, требало би онда да све то имате као предиспозицију, јер ако немате, неће се ни догодити. Ови аспекти ће тада да се манифестују кроз другачије догађаје.

Ова година може да буде оптерећујућа за односе, нарочито за брак. Поље брака ће такође да буде под ударом свих ових планета од јула до децембра, јер ће Марс да пролази кроз поље брака, па обратите више пажње на однос са партнером. У добрим хороскопима ово ће да донесе само ситне сукобе, док ће у лошим хороскопима да сруши брак. Ако је ситуација већ негде проблематична, знајте да ће 2020. да донесе проблем, али ће и да разреши ситуацију.

Финансије неће бити проблематичне. Али, на послу ће све бити под дозом оптерећења. Здравствено стање је генерално осетљиво, нарочито ако буде емотивних стресова. Од априла до августа ваш владар Венера транзитира кроз Близанце и шаље на Вагу одличан аспекат. Ако је добар хороскоп, ово ће да донесе нове љубави, путовања, љубав на путовањима и друге лепе авантуре. Ако је проблематичан хороскоп, ово може да донесе компликоване кармичке везе са партнерима из претходних живота према којима постоје неки заостали дугови.

Шкорпија

Шкорпија

Осим Урана, који ће прву декаду Шкорпије да напада из 7. куће, нема претерано других тешких аспеката. Транзит Урана кроз 7. кућу, или Бика који се налази преко пута Шкорпије, указује на брачне проблеме, непријатна изненађења и стресове. Уран је весник развода и непредвидивих ситуација, па ће многе Шкорпије да се суоче са дилемом: отићи или остати? Иако се ово највише односи на Шкорпије рођене у првој декади, не треба да занемаримо ни оне који су рођене касније, јер овај утицај делимично може да се односи и на оне рођене у другој и трећој декади, али са слабијим интензитетом.

Такође, транзит Нептуна кроз 5. кућу може да укаже на тајну љубав, паралелну везу, нарочито зато што се Нептун креће кроз знак Риба (тајна, паралелна веза) и из поља љубави прави одличне аспекте на Шкорпију. Због Нептуновог ретроградног кретања претпостављамо да ће бити нека фатална веза са особом коју знате из неколико претходних живота. Значи - спремите се на нову авантуру.

Али, оно на шта Шкорпије посебно треба да обрате пажњу у 2020. је здравље. Ово се нарочито односи на женску популацију која има осетљивије репродуктивне органе од мушкараца. С обзиром да ће Марс да се креће кроз поље болести од августа па до краја године, треба да се обрати пажња на гинеколошке проблеме. Марс ове године дуго борави у вашој 6. кући, а он доноси упале, могуће хируршке интервенције, појаву циста, миома и сл.

Када је реч о послу, 2020. ће да буде у релативно добра иако ће неке Шкорпије да мењају посао већ од пролећа. Што се финансија тиче, у добрим хороскопима ово је одлична година, док ће у проблематичним хороскопима бити потешкоћа око зараде. Ипак, новац ће долазити и ван посла, из неког другог извора.

Стрелац

Стрелац

Јупитер, који влада Стрелцем, полако се сели у знак Јарца, где ће да борави до краја 2020. године. То није баш повољан знак за њега, јер се Јупитер ту налази у знаку свог пада. Јарац је депресиван, хладан и тежак знак, док је Стрелац (Јупитер) авантуриста, весео, оптимистичан, па се због тога Јупитер не осећа најбоље у Јарцу. Он губи део своје добре енергије и функционише са ограничењем. Треба му много више труда, залагања и снаге да постигне исте резултате. С обзиром да Стрелац и не воли претерано да се ангажује, можда му због тога неке ствари измакну из руке. Није навикао да се мучи, већ да све иде лако. Током 2019. године Јупитер је био у Стрелцу и донео је пуно тога Стрелчевима на лак начин. Јупитер нема у Јарцу такав ветар у леђа, па ће Стрелчеви да се осећају ограничено, уморно и повремено без снаге.

Наравно да ће током године бити мало бољих и мало лошијих периода, али је друга половина године знатно боља од прве половине 2020. С обзиром да ће Марс дуго да буде у Овну и да прави одличне аспекте на Стрелца (од августа до децембра) то ће Стрелчевима да да много више снаге, оптимизма и енергије, па ће полако да се враћају у своју природно добру форму. Јужни Месечев чвор од лета улази у Стрелца, што указује да ће да буде доста кармичких догађаја. Кету је у Стрелцу добар за духовни рад, сазревање, преиспитивања, али може да укаже и на нека кармичка испољавања која могу да донесу губитке ако је хороскоп кармички оптерећен.

Паралелно са тим, Северни чвор, тј. Раху, улази у 7. поље које се односи на брак. Тиме ће многим Стрелчевима да буде обележена 2020. година. Поред Рахуа, који другом половином године улази у 7. кућу, планета љубави ће ту да борави од априла до августа, када ће се Стрелчевима појавити љубав из претходног живота. То је због тога што је Венера током овог периода често ретроградна, а то указује да се неко враћа из прошлости. Ако се сусрет деси у време ретроградног кретања Венере, обратите више пажње на тај однос.

Пословна ситуација је добра, а што се здравља тиче већина припадника овог знака ће да буде здрава ове године. Могућ је повремен осећај хроничног умора, пад имунитета, главобоље, проблеми са кичмом, али све је то у граници подношљивости.

Јарац

Јарац

Јарац је знак кроз који транзитира највећи број планета. Ту је Сатурн, Јупитер, Плутон и Кету. Они ће овом знаку да донесу велику динамику и пуно догађаја. Неки од њих ће да буду лепи, неки тешки, али сигурно је да је ово знак који ће да претрпи највише промена током 2020. године. Чак је и нумеролошки ова година у знаку број 4, који је у астрологији Сатурн, односно Јарац. Тако да ова година генерално неће бити лака, али је сигурно година зрелости и одрађивања неке карме. Опет понављам да се све базира на предиспозицији личног хороскопа. Они Јарчеви који имају снажније обојен кармички хороскоп или у којима има дугова предака, теже ће да прођу кроз ову годину. Они који немају тако наглашене елементе карме и дугова, проћи ће лакше.

Од средине фебруара, па до краја марта, кроз Јарца ће да транзитира и Марс, што ће неким Јарчевима да донесе још више снаге и енергије. За амбициозне, ово је фантастичан период у коме могу да остваре пуно успеха. Ипак, ово је период наглашених страсти, па лако може да дође до повређивања, сукоба, или неких других елемената који могу да донесу проблем.

Најбољи период за посао је када Марс буде пролазио кроз 10. кућу, што је од августа до децембра. Ово је врло снажан период у професионалном смислу, па ће многим Јарчевима да донесе просперитет. За оне који немају посао, могу да га очекују у овом периоду.

Није емотивно обојена година, па се већини неће десити нека битна промена. Ипак, ако нешто треба битно да се деси на овом пољу, то ће бити у априлу/мају и октобру/новембру.

Здравље је релативно добро, иако могу да се десе непријатности са зубима, костима, зглобовима, кичмом, главобољом и варењем.

Водолија

Водолија

Код Водолија се увек дешава нешто ново и непредвидиво. Чак и кад нема посебних аспеката, овај знак којим управља Уран сам себе изненађује. Он ће да прави квадрат из Бика на особе рођене у првој декади Водолије, што ће нарочито у женском хороскопу да проузрокује промене на емотивном плану, као и пресељења због транзита Урана кроз 4. кућу. Квадрат Урана на Сунце ће код многих Водолија да укаже на стресове у браку, са оцем, а можда и на развод. Ово се нарочито односи на особе рођене током 1975. и 1976. када су Водолије имале аспект Сунце квадрат Уран. Онима који су у подзнаку Лав, а нису разведени, ова година то лако може да донесе. За оне рођене у другој и трећој декади, то ће се дешавати каснијих година. Ипак, тригон Венере из Близанаца од пролећа до средине лета може да укаже на неку нову љубав, јер ће Венера дуго да се задржи у пољу љубави (5. кућа).

У априлу Сатурн улази накратко у Водолију и остаће ту до почетка јула, па може да наговести неке проблеме око посла и финансија. Ипак, није недостатак новца у питању, колико су извесни трошкови у том периоду. Можда куповина кола, уплата летовања, или сређивање стана.

Здравље је генерално добро, иако нервни систем увек може да буде осетљив. Код жена штитна жлезда, повишен шећер, гојазност, као и гинеколошки проблеми. Готово све ово је узроковано стресовима и гледајте да се макар не нервирате око небитних ствари, којима дајете превелики значај без потребе. Година ће свакако да буде динамична са пуно дружења, путовања, лепим годишњим одмором и новим познанствима.

Рибе

Рибе

Последњи знак Зодијака, Рибе, имаће прилично лепу 2020. Све споре планете, као што су Сатурн, Уран, Плутон, па чак и Јупитер, готово целе године дају подршку овом знаку. Почев од љубави, тј. Венере која ће да уђе у знак Риба већ 14. јануара, која носи наговештај лепих љубавних доживљаја.

С обзиром да су Рибе водени знак, најважнија ствар за њих су емоције. Довољно је да мало нешто не буде како треба, па да се овај знак скроз поремети. Венера ће на самом почетку године да донесе лепе дане проведене са својим партнером, а ако га нема, ово је прави период за упознавање неког новог. Венера ће да борави у Рибама до 7. фебруара, када полако улази у знак Водолије. То је први период кад вам се у 2020. отварају врата за љубавну романсу. Наравно да то није једини период, али је први који ће Рибама да донесе неке лепе ствари. Овај период није добар само за љубав, већ генерално за многа задовољства и уживања. С обзиром да је поља брака аспектовано од више планета, не би ме чудило да многе Рибе уђу у брак у 2020. години. Време за трудноћу је када Венера буде у Раку, што је од 7. августа до 5. септембра. Ово је такође други добар период за улазак у љубавну везу.

Транзит Венере кроз поље љубави ће сигурно многим Рибама да улепша живот. Нептун ће се кретати кроз Рибе, што може да укаже на неке илузије или лошу процену. Ово су, иначе, склоности Риба, па обратите пажњу да ли сте добро проценили неку особу, јер вам се често дешавају разочарења. Ви, једноставно, желите да верујете у лепо, без обзира што вам интуиција говори друго. Слушајте своју интуицију и сигурно ћете мање да се разочарате.

Пословно ћете осредње бити задовољни, а оне Рибе које нису запослене, посао могу да очекују у марту, априлу, па тек у октобру. Што се новца тиче, сналазићете се некако. Можда често купујете непотребне ствари, па је можда то узрок мањка новца у новчанику.

Здравље је оптимално добро, али могу да се десе осцилације у расположењу, пад притиска, прехладе и мање стомачне сметње. Током лета пијте већу количину течности.