· · Коментари: 0
БЈУТИ САВЕТИ

МЕД у служби ЛЕПОТЕ: Посветлите косу, омекшајте усне, спречите акне

Поред тога што је јако здрав, мед може допринети и лепшем изгледу.

1627758771_honey-823614_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Мед се од давнина сматра једним од најздравијих природних производа за организам. Поред тога што је изузетно здрав, мед се може користити и у нези коже и косе јер делује као благи пилинг, садржи антиоксидансе, и има антибактеријско дејство.

Ово су неки од савета како да вам мед постане главно оружје за леп и негован изглед.

Мекше усне

Кожа на уснама је изразито танка, и због тога јој је потребна права нега.

Урадите прво пилинг усана направљен од шећера и меда. Потом на усне намажите танак слој меда пре него што кренете на спавање.

Ујутру ћете се пробудити са меким и глатким уснама.

Прочитајте још: БЕЛАНЦЕ чини ЧУДА ЗА КОЖУ: Ево због чега би требало да га користите уместо СКУПИХ КРЕМА

Лице без акни

Нанесите мед на упаљене делове лица и покријте их газом или ставите фластер, и оставите тако мед да делује преко ноћи. Ујутру је довољно да лице исперете водом.

Мед је ефикасан антибиотик који често делује и на бактерије отпорне на друге антибиотике, а познато је да су баш те бактерије, уз мртве ћелије и вишак себума, узрок акни на лицу.

Неговани крајеви

Уз помоћ меда можете се решити и расцветалих крајева косе.

Довољно је да направите маску од меда и маслиновог уља, коју ћете оставити да делује током ноћи док спавате.

Ову маску нанесите само на крајеве, јер је она идеална за хидратацију, а нахраниће пресушену косу.

Фото: Пиксабеј

Сјајна кожа

За сјајну кожу и блистав тен потребно је да помешате мед и чист гел од алоје вере у размери 1:2.

Захваљујући витамину Б који се налази у меду, кожа ће вам бити здравија и блистава, јер је управо тај витамин задужен за нормално функционисање коже, обнављање ћелија, као и заштиту од слободних радикала и смањење упалних процеса.

Светлија коса

Уколико желите да посветилите косу, мед је најздравија и најсигурнија варијанта.

Измешајте мед са чајем од камилице и сипајте у бочицу са распршивачем. Потом испрскајте косу пред спавање, ставите капу за туширање или је увијте пластичном фолијом, и оставите да делује преко ноћи.

Кожа без митисера

Мед је такође делотворан и када су митисери у питању. Направите мешавину меда и сока од лимуна и нанесите је пред спавање на проблематичне делове, не на цело лице.

Кожа лица најподложнија је скупљању прљавштине и себума у порама, због чега и настају митисери, а мед је одлична маска зато што их везује за себе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.